Geen doorstart voor Miller & Monroe, dat diepe put achterlaat

Geen doorstart voor Miller & Monroe, bedrijf laat diepe schuldenput achter
Miller & Monroe

Het is over & out voor kledingketen Miller & Monroe. Het Nederlandse moederbedrijf Vidrea Retail laat tientallen miljoenen schulden achter.

 

Hoge schulden

Vidrea Retail, eigenaar van winkelketen Miller & Monroe, werd in juni failliet verklaard. Uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren blijkt nu dat een doorstart onmogelijk is. Bovendien laat de moedermaatschappij een schuld van minstens 43 miljoen euro achter, bericht FashionUnited.

 

Naast diverse preferente schuldeisers zoals de belastingdienst, hebben nog zo’n 450 andere schuldeisers zich gemeld. Tegenover die schulden staat een boedelsaldo van hooguit 283.000 euro.

 

Geen overname mogelijk

Er zou door de curatoren wel gepraat zijn met verschillende partijen over een mogelijke doorstart, maar dat leverde uiteindelijk niets op. Begin deze maand zijn de 72 overgebleven winkels van de keten gesloten omdat de arbeidscontracten van de medewerkers ten einde liepen.

 

Miller & Monroe is twee jaar geleden ontstaan uit een doorstart van het failliete Charles Vögele. In het eerste jaar kon het merk winst boeken, maar vorig jaar was er een verlies van 3,5 miljoen euro.