Gerechtelijke reorganisatie bij FNG: 287 banen op de tocht

Beeld: FNG

Modegroep FNG, het bedrijf boven merken als Brantano en Miss Etam, gaat gebruik maken van de procedure van gerechtelijke reorganisatie om haar Belgische activiteiten te reorganiseren. 47 winkels van Brantano en Fred & Ginger gaan dicht.

 

“Zoveel mogelijk werkgelegenheid vrijwaren”

Het bedrijf, dat recent zware verliescijfers publiceerde en lijdt onder een grote schuldenlast, heeft vandaag bij de Ondernemingsrechtbank van Mechelen een verzoekschrift tot gerechtelijke reorganisatie ingediend voor zijn onderdelen Brantano NV, FNG International NV en Market Retail Belgium BV. De groep wil maximaal dertig winkels sluiten van de formules Brantano, Boutik by Brantano en Concept Fashion. Daarnaast gaan alle 17 winkels van Fred & Ginger en Ginger dicht. Er komt ook een herstructurering op het hoofdkantoor in Mechelen. In het distributiecentrum in Erembodegem blijven alle banen behouden. 

 

De intentie tot collectief ontslag kan leiden tot het ontslag van maximaal 287 medewerkers ofwel ongeveer een kwart van het personeelsbestand van FNG in België. De herstructurering is nodig om met een sterker bedrijf de activiteiten op een duurzame manier te kunnen voortzetten, zegt het bedrijf in een persbericht. De sluitingen moeten het mogelijk maken om de rendabiliteit van de Belgische activiteiten te verhogen en zoveel mogelijk werkgelegenheid te vrijwaren. 

 

CEO Yves Pollé legt uit: "We begrijpen heel goed dat deze aankondiging hard aankomt bij onze medewerkers. Deze maatregelen zijn moeilijk en pijnlijk, maar noodzakelijk om nieuwe financiële middelen voor de groep te vinden en het hoofd te bieden aan de huidige en toekomstige uitdagingen. Door de focus te leggen op de sterktes van het bedrijf en te streven naar een meer efficiënte organisatie, willen wij onze medewerkers een realistische toekomst voor het bedrijf bieden en een belangrijke modespeler blijven."