Gerechtelijke reorganisatie bij Poker Jeanstore

Gerechtelijke reorganisatie bij Poker Jeanstore

Promotex International, eigenaar van modeketen Poker Jeanstore, gaat door een gerechtelijke reorganisatie. De keten kwam in cashflowproblemen na expansie naar Vlaanderen, maar gelooft in een doorstart.

 

Naambekendheid

Tot 1 oktober geniet Promotex International van bescherming tegen schuldeisers, na een uitspraak van de handelsrechtbank van Waals-Brabant. Ten laatste op 3 september zal het bedrijf het herstructureringsplan neerleggen. De keten baat twintig winkels uit, waarvan het merendeel zich in het Franstalige landsgedeelte bevindt.

 

“Sinds 2014 heeft Poker Jeanstore het aantal verkooppunten verdubbeld en zijn omzet verdrievoudigd. Op basis van dat succes besloot Promotex International om in 2017 ook vier winkels in Vlaanderen te openen. De vertraging in de opening van deze nieuwe winkels en de slechte resultaten die ze boekten, hebben onze cashflowpositie verslechterd”, zegt gedelegeerd bestuurder Laurent Allardin in een reactie aan RetailDetail.

 

“We zijn waarschijnlijk te snel geweest en hielden te weinig rekening met de kosten om naambekendheid op te bouwen in Vlaanderen, maar we geloven meer dan ooit in het concept gezien de uitstekende resultaten die we behalen in onze historische winkels. Er is een nieuwe aandeelhouder toegetreden. Met zijn bijdrage en die van de bestaande aandeelhouders heeft het bedrijf voldoende cash voor de nieuwe seizoenen en is het klaar om op een goede basis door te starten.”