Gerechtelijke reorganisatie bij Poker Jeanstore | RetailDetail

Gerechtelijke reorganisatie bij Poker Jeanstore

Gerechtelijke reorganisatie bij Poker Jeanstore

Promotex International, eigenaar van modeketen Poker Jeanstore, gaat door een gerechtelijke reorganisatie. De keten kwam in cashflowproblemen na expansie naar Vlaanderen, maar gelooft in een doorstart.

 

Naambekendheid

Tot 1 oktober geniet Promotex International van bescherming tegen schuldeisers, na een uitspraak van de handelsrechtbank van Waals-Brabant. Ten laatste op 3 september zal het bedrijf het herstructureringsplan neerleggen. De keten baat twintig winkels uit, waarvan het merendeel zich in het Franstalige landsgedeelte bevindt.

 

“Sinds 2014 heeft Poker Jeanstore het aantal verkooppunten verdubbeld en zijn omzet verdrievoudigd. Op basis van dat succes besloot Promotex International om in 2017 ook vier winkels in Vlaanderen te openen. De vertraging in de opening van deze nieuwe winkels en de slechte resultaten die ze boekten, hebben onze cashflowpositie verslechterd”, zegt gedelegeerd bestuurder Laurent Allardin in een reactie aan RetailDetail.

 

“We zijn waarschijnlijk te snel geweest en hielden te weinig rekening met de kosten om naambekendheid op te bouwen in Vlaanderen, maar we geloven meer dan ooit in het concept gezien de uitstekende resultaten die we behalen in onze historische winkels. Er is een nieuwe aandeelhouder toegetreden. Met zijn bijdrage en die van de bestaande aandeelhouders heeft het bedrijf voldoende cash voor de nieuwe seizoenen en is het klaar om op een goede basis door te starten.”

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Uitstel van betaling voor Men At Work

25/06/2018

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.