Givenchy gaat internationaal met webshop | RetailDetail

Givenchy gaat internationaal met webshop

Givenchy gaat internationaal met webshop
© Givenchy

Modehuis Givenchy gaat zijn webshop voor het eerst buiten Frankrijk aanbieden. Kooplustigen uit Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk kunnen vanaf nu de hele collectie én unieke items online kopen.

 

Vijf belangrijkste Europese markten

In een persbericht verklaarde het Franse modebedrijf dat het zijn "innovatieve, immersieve ervaring" beschikbaar maakt vanuit zijn vijf belangrijkste Europese markten. De uitbreiding werd perfect gepland om samen te vallen met de eerste lente-zomercollectie van artistiek directeur Clare Waight Keller. Nieuwsgierigen uit andere landen kunnen de webshop wel bezoeken, maar niets thuis laten leveren.

 

De website zal in de zes markten (want vanuit Frankrijk kon al eerder geshopt worden op givenchy.com) bovendien ook online-only collecties aanbieden, net als primeurs van nieuwe producten en een heleboel content. Dat alles, en de mogelijkheid om de winkelvoorraden te checken, winkels als afhaalpunten te selecteren en afspraken vast te leggen om in winkels kleren te passen, moet het modehuis "dichter bij de klant brengen dan ooit tevoren", klinkt het in het persbericht. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Back to top