Godfried Brenninkmeijer (C&A) overleden | RetailDetail

Godfried Brenninkmeijer (C&A) overleden

Godfried Brenninkmeijer (C&A) overleden

Godfried Brenninkmeijer, die in de jaren 1970 en 1980 de sterke man was bij kledingwinkelketen C&A Nederland, is overleden. De familie Brenninkmeijer richtte C&A in 1841 op en is nog steeds eigenaar van de keten.

Directievoorzitter in Nederland

Het was de overgrootvader van Godfried, August, die in 1841 samen met zijn broer Clemens een eerste stoffenmagazijn opende in Sneek. Doorheen de jaren zou het bedrijf uitgroeien tot een grote keten in verschillende landen, zoals Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

 

Godfried Brenninkmeijer zelf oefende tot 1988 de functie uit van directievoorzitter bij de keten in Nederland. Hij overleed op 17 juli op 83-jarige leeftijd in het Zwitserse Ascona.

 

"De heer Godfried heeft gedurende vele jaren met grote vakkundigheid en toewijding leiding gegeven aan C&A Nederland", stelt de huidige directie van de keten in een bericht rond het overlijden. "Zijn persoonlijkheid en zakelijk inzicht zullen ons tot voorbeeld zijn."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Winkels Supertrash blijven voorlopig open

23/03/2018

De winkels van het failliete Supertrash blijven open, terwijl de curator op zoek gaat naar geïnteresseerde partijen die werk willen maken van een doorstart. Supertrash heeft twaalf winkels in België en Nederland.

H&M opent webshop op Tmall

22/03/2018

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies

22/03/2018

Modebedrijf Guess is er in geslaagd om in 2017 de omzet op te krikken, maar het leed wel een verlies van net geen 8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog bijna 25 miljoen dollar winst gemaakt.

Vlaamse handelaars willen sperperiode behouden, Waalse niet

22/03/2018

Terwijl 68% van de Vlaamse handelaars de sperperiode wil behouden, denkt slechts 35% van hun Waalse collega’s er ook zo over. Ook in Brussel is 61% vóór, blijkt uit een enquête in opdracht van economieminister Kris Peeters.

C&A rolt webshop uit in 11 nieuwe landen

22/03/2018

Kledingketen C&A heeft haar webshop uitgerold naar elf nieuwe landen. Daarmee wordt het aantal landen waarin de keten online actief is, in één klap meer dan verdubbeld.

Back to top