Godfried Brenninkmeijer (C&A) overleden | RetailDetail

Godfried Brenninkmeijer (C&A) overleden

Godfried Brenninkmeijer (C&A) overleden

Godfried Brenninkmeijer, die in de jaren 1970 en 1980 de sterke man was bij kledingwinkelketen C&A Nederland, is overleden. De familie Brenninkmeijer richtte C&A in 1841 op en is nog steeds eigenaar van de keten.

Directievoorzitter in Nederland

Het was de overgrootvader van Godfried, August, die in 1841 samen met zijn broer Clemens een eerste stoffenmagazijn opende in Sneek. Doorheen de jaren zou het bedrijf uitgroeien tot een grote keten in verschillende landen, zoals Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

 

Godfried Brenninkmeijer zelf oefende tot 1988 de functie uit van directievoorzitter bij de keten in Nederland. Hij overleed op 17 juli op 83-jarige leeftijd in het Zwitserse Ascona.

 

"De heer Godfried heeft gedurende vele jaren met grote vakkundigheid en toewijding leiding gegeven aan C&A Nederland", stelt de huidige directie van de keten in een bericht rond het overlijden. "Zijn persoonlijkheid en zakelijk inzicht zullen ons tot voorbeeld zijn."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.