Groot modemerk moet fikse som betalen na ramp in Bangladesh | RetailDetail

Groot modemerk moet fikse som betalen na ramp in Bangladesh

Groot modemerk moet fikse som betalen na ramp in Bangladesh
Shutterstock

In Bangladesh is enkele jaren na de ramp bij de textielfabriek Rana Plaza een minnelijke schikking bereikt rond de verantwoordelijkheid van een groot modemerk. Dat merk moet nu een grote som neertellen.

 

2,3 miljoen dollar

Het is niet duidelijk over welk merk het gaat, want in lijn met de schikking mag dat niet naar buiten worden gebracht. Wat wel is geweten, is dat het bedrijf een bedrag van 2,3 miljoen dollar (net geen twee miljoen euro) moet neertellen, nadat het beschuldigd werd veiligheidsproblemen in de textielfabrieken niet tijdig in orde te hebben gebracht.

 

Volgens The Guardian zal twee miljoen dollar zal gebruikt worden om problemen bij meer dan 150 textielfabrieken aan te pakken, terwijl de rest naar de vakbonden IndustriALL Global Union en UNI Global Union gaat.Dat geld komt terecht in een fonds dat vakbonden ondersteunt om betere werkomstandigheden te bereiken voor textielarbeiders.

 

Het is de tweede keer op kort tijd dat er een schikking is bereikt met een groot internationaal modemerk, naar aanleiding van hun betrokkenheid bij de slechte werkomstandigheden in de textielindustrie in Bangladesh. Over die eerste schikking, die in december werd bereikt, is nog minder geweten dan over de huidige schikking.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.