Groot modemerk moet fikse som betalen na ramp in Bangladesh | RetailDetail

Groot modemerk moet fikse som betalen na ramp in Bangladesh

Groot modemerk moet fikse som betalen na ramp in Bangladesh
Shutterstock

In Bangladesh is enkele jaren na de ramp bij de textielfabriek Rana Plaza een minnelijke schikking bereikt rond de verantwoordelijkheid van een groot modemerk. Dat merk moet nu een grote som neertellen.

 

2,3 miljoen dollar

Het is niet duidelijk over welk merk het gaat, want in lijn met de schikking mag dat niet naar buiten worden gebracht. Wat wel is geweten, is dat het bedrijf een bedrag van 2,3 miljoen dollar (net geen twee miljoen euro) moet neertellen, nadat het beschuldigd werd veiligheidsproblemen in de textielfabrieken niet tijdig in orde te hebben gebracht.

 

Volgens The Guardian zal twee miljoen dollar zal gebruikt worden om problemen bij meer dan 150 textielfabrieken aan te pakken, terwijl de rest naar de vakbonden IndustriALL Global Union en UNI Global Union gaat.Dat geld komt terecht in een fonds dat vakbonden ondersteunt om betere werkomstandigheden te bereiken voor textielarbeiders.

 

Het is de tweede keer op kort tijd dat er een schikking is bereikt met een groot internationaal modemerk, naar aanleiding van hun betrokkenheid bij de slechte werkomstandigheden in de textielindustrie in Bangladesh. Over die eerste schikking, die in december werd bereikt, is nog minder geweten dan over de huidige schikking.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top