"Gucci-eigenaar gaat Italiaans belastingdispuut schikken"

Shutterstock

Volgens financieel persbureau Reuters staat luxeconcern Kering op het punt om zijn conflict met de Italiaanse fiscus te “schikken”. Centraal in het conflict staat de vermeende belastingontduiking door dochterbedrijf Gucci.

 

1,3 à 1,4 miljard euro

Het Franse moederbedrijf zou 1,3 à 1,4 miljard euro op tafel leggen om de hele affaire ‘af te kopen’, zo schrijft Reuters op basis van drie bronnen. Het zou meteen de grootste belastingschikking ooit zijn voor de Italiaanse fiscus. Door nu te schikken bespaart het concern trouwens een half miljard euro aan rente of boete voor laattijdige betaling. Volgens de bronnen zou de deal begin mei getekend worden.

 

Kering bevestigt dat er gesprekken lopen “in een open en constructief klimaat” maar benadrukt dat er “op dit moment nog geen akkoord is bereikt over welk bedrag dan ook”.

 

De vermeende belastingfraude gaat terug tot de periode 2010-2016: in die jaren liet Gucci bepaalde omzetten belasten in Zwitserland in plaats van in Italië. Eind 2017 kwam het tot huiszoekingen in de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze. Tot nog toe hield Kering altijd vol dat het niets verkeerd heeft gedaan.