Gucci stuwende factor bij luxegroep Kering | RetailDetail

Gucci stuwende factor bij luxegroep Kering

Gucci stuwende factor bij luxegroep Kering
Shutterstock

De Franse luxegroep Kering heeft in het derde kwartaal de verwachtingen van analisten overtroffen, voornamelijk dankzij sterke prestaties van modemerk Gucci. Op vergelijkbare basis steeg de omzet met meer dan een kwart.

Helft meer omzet bij Gucci

De totale omzet voor Kering kwam in het derde kwartaal uit op 3,925 miljard euro, een groei van 23,2% ten opzichte van een jaar eerder. Op vergelijkbare basis ging de omzet er zelfs met 28,4% op vooruit. De sterkste stijger was Gucci: daar steeg de omzet met 42,8% naar 1,55 miljard euro. Bij Yves Saint Laurent steeg de omzet met 17,7% naar 383,7 miljoen euro. Gisteren meldde sportmerk Puma al dat het met 13% was gegroeid. Bottega Veneta deed het iets minder goed, want daar daalde de omzet met 4,5%. Op vergelijkbare basis was er wel nog een kleine groei van net geen procent.

 

“Dankzij de feilloze uitvoering van onze strategieën hebben we opnieuw een kwartaal met uitstekende groei afgeleverd”, zegt CEO François-Henri Pinault. “We zullen blijven concentreren op organische groei en een strikte financiële discipline. Ondanks slechte wisselkoerseffecten en een moeilijke vergelijkingsbasis, blijven we geloven in een recordjaar voor Kering.”

 

Gucci doet het tegenwoordig bijzonder goed bij jongeren en dat straalt vooral af op de online verkoop, die met meer dan 100 procent groeide ten opzichte van een jaar eerder.

 

Het lijkt zo een goed jaar te worden voor de Franse luxebedrijven, want eerder kwam ook concurrent LVMH al op de proppen met sterke cijfers voor het derde kwartaal. Beide bedrijven wijzen wel op de sterke positie van de euro en de effecten daarvan op de buitenlandse markten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Back to top