Gucci stuwende factor bij luxegroep Kering | RetailDetail

Gucci stuwende factor bij luxegroep Kering

Gucci stuwende factor bij luxegroep Kering
Shutterstock

De Franse luxegroep Kering heeft in het derde kwartaal de verwachtingen van analisten overtroffen, voornamelijk dankzij sterke prestaties van modemerk Gucci. Op vergelijkbare basis steeg de omzet met meer dan een kwart.

Helft meer omzet bij Gucci

De totale omzet voor Kering kwam in het derde kwartaal uit op 3,925 miljard euro, een groei van 23,2% ten opzichte van een jaar eerder. Op vergelijkbare basis ging de omzet er zelfs met 28,4% op vooruit. De sterkste stijger was Gucci: daar steeg de omzet met 42,8% naar 1,55 miljard euro. Bij Yves Saint Laurent steeg de omzet met 17,7% naar 383,7 miljoen euro. Gisteren meldde sportmerk Puma al dat het met 13% was gegroeid. Bottega Veneta deed het iets minder goed, want daar daalde de omzet met 4,5%. Op vergelijkbare basis was er wel nog een kleine groei van net geen procent.

 

“Dankzij de feilloze uitvoering van onze strategieën hebben we opnieuw een kwartaal met uitstekende groei afgeleverd”, zegt CEO François-Henri Pinault. “We zullen blijven concentreren op organische groei en een strikte financiële discipline. Ondanks slechte wisselkoerseffecten en een moeilijke vergelijkingsbasis, blijven we geloven in een recordjaar voor Kering.”

 

Gucci doet het tegenwoordig bijzonder goed bij jongeren en dat straalt vooral af op de online verkoop, die met meer dan 100 procent groeide ten opzichte van een jaar eerder.

 

Het lijkt zo een goed jaar te worden voor de Franse luxebedrijven, want eerder kwam ook concurrent LVMH al op de proppen met sterke cijfers voor het derde kwartaal. Beide bedrijven wijzen wel op de sterke positie van de euro en de effecten daarvan op de buitenlandse markten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen.