Guess-eigenaar biedt mee op Topshop

Gevel winkel van Topshop in Oxford Street in Londen
Willy Barton / Shutterstock.com

Topshop-moeder Arcadia heeft er een kandidaat-koper bij: G-III Apparel, eigenaar van onder meer Tommy Hilfiger en Guess, zou mee bieden op het failliete Britse mode-imperium.

 

Dertigtal kandidaten

Ook het Amerikaanse G-III Apparel, de holding boven Guess, DKNY, Calvin Klein en meer, mengt zich in de overnamestrijd rond Arcadia Group. De Britse moeder van Topshop ging in november failliet en probeert nu zoveel mogelijk onderdelen en activa te verkopen. Tegen eind februari zouden de dossierbeheerders van Deloitte de zaak willen afronden.


Tot nu toe meldden zich naar schatting al zo’n 30 à 40 andere potentiële kopers, maar het kaf wordt volop van het koren gescheiden nu de concrete biedingen zijn begonnen. Bij de bevestigde bieders horen op dit moment concurrenten Authentic Brands (Forever 21 en Juicy Couture) en het recent nog in opspraak gekomen Boohoo.


Britse onlineretailer Next gooit het dan weer op een akkoordje met de Amerikaanse investeerder Davidson Kempner Capital Management. Next zou het vooral gemunt hebben op Topshop en Topman, terwijl Davidson Kempner de kleinere dochtermerken zoals Miss Selfridge en Dorothy Perkins zou willen. 

 

12.000 ontslagen medewerkers

Topshop alleen al wordt op een verkoopwaarde van ruim 200 miljoen pond geschat. Dat zal dan wel zonder de iconische flagshipstore op de Londense Oxford Street zijn. De drie verdiepingen tellende Topshop-winkel was in de jaren negentig een pionier in winkelbeleving en genoot internationale faam, met zijn live DJ-sets, geïntegreerde nagelstudio en ‘personal shopper’-service. Vandaag zoeken makelaars naar zowel nieuwe huurders als kopers voor het gebouw.


Het grootste deel van de opbrengst van de verkoop is alvast voorbestemd voor investeerdersgroep en hoofdschuldeiser Apollo, al zal waarschijnlijk ook een stukje naar het pensioenfonds voor de zowat 12.000 ontslagen medewerkers vloeien. Eerder werd het dameskledingmerk Evans al verkocht aan City Chic, een Australische moderetailer.