Guess presteert beter dan verwacht en stelt prognose bij

Guess presteert beter dan verwacht en stelt prognose bij
Shutterstock.com

Tijdens het tweede kwartaal heeft Guess sterke resultaten neergezet: het Amerikaanse kledingmerk ziet de rest van het jaar met vertrouwen tegemoet en past zijn verwachtingen naar boven aan.

 

Groei in Europa

Guess realiseerde in het afgelopen kwartaal een totale omzet van 683 miljoen dollar (620 miljoen euro), een stijging met 5,8%. Bij constante wisselkoersen bedroeg de toename zelfs 9%. Vooral Europa (+9,1%) en de Amerikaanse groothandelsactiviteiten (+22,3%) lagen aan de basis van de sterke omzetgroei. In de andere regio’s stegen de retailopbrengsten met minder dan 1%. In Azië hadden negatieve wisselkoerseffecten een aanzienlijke impact op de omzetcijfers.

 

"Ik ben zeer tevreden over onze financiële prestaties in het tweede kwartaal, die een sterke groei van het bedrijfsresultaat inhouden", zegt CEO Carlos Alberini in een persbericht. "De prestaties overtroffen onze verwachtingen en werden aangedreven door een solide omzetstijging, sterke marges en effectief kostenbeheer." Het operationeel resultaat steeg dan ook met 44,2% en kwam uit op 46 miljoen dollar (40 miljoen euro). Netto bleef daar 25,3 miljoen dollar (iets meer dan 20 miljoen euro) van over, net iets minder dan een jaar geleden.

 

Gesteund door de sterke resultaten stelt Guess zijn winstverwachting voor het hele jaar positief bij. Het bedrijf gaat nu uit van een winst per aandeel van 1,18 tot 1,26 dollar (1,06 tot 1,14 euro). Tegenover het vorige kwartaal is dat een toename met 10 dollarcent per aandeel.