Guess weet winstverwachtingen te overtreffen

Guess weet winstverwachtingen te overtreffen

Guess weet winstverwachtingen te overtreffen

Het modemerk Guess heeft in het tweede kwartaal meer winst gemaakt dan verwacht. Nochtans haalde de omzet net niet de verwachtingen van de analisten. Ook de vergelijkbare omzet ging omlaag ten opzichte van een jaar eerder.

 

Sterk gestegen nettowinst, dalende omzet

In het tweede kwartaal haalde Guess een omzet van 545 miljoen dollar (483 miljoen euro). Dat is een daling van 0,2 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2015 en lager dan werd verwacht. Op vergelijkbare basis was er zelfs sprake van een daling van 2 procent.

 

De nettowinst ging niettemin fors omhoog, van 18,3 miljoen dollar (16,2 miljoen euro) een jaar geleden, naar 32,3 miljoen dollar (28,6 miljoen euro) in het voorbije kwartaal. Daarmee doet het heel wat beter dan de verwachtingen van de analisten.

 

Guess stelt dat het in het tweede kwartaal sterk presteerde in Europa, Zuid-Korea, China en Japan. Echter, Noord- en Zuid-Amerika en de regio rond China presteerden onder de verwachtingen.

 

Voor het derde kwartaal gaat Guess uit van een omzetstijging tussen 5 en 8 procent. Voor het volledige jaar mikt het merk op een groei van 3 tot 5 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.