Hermès voelt crisis niet

Hermès voelt crisis niet

De Franse luxegroep Hermès zag zijn omzet in het eerste halfjaar van 2013 met 11,04% aandikken tot 1,767 miljard euro. De nettowinst ging zelfs 13,9% omhoog, tot 381,7 miljoen euro.

Azië doet Hermès bloeien

Hermès, dat vooral bekend is van handtassen en zijden sjaals, haalt zowat een derde van zijn omzet uit Azië (buiten Japan). De rest is evenredig verdeeld over thuisland Frankrijk, de rest van Europa, de Amerika's en Japan.

 

In Azië (minus Japan) en de Amerika's was er zelfs sprake van een vooruitgang van de verkoop met 17%. In Frankrijk werd 14% meer afgezet, in de rest van Europa 13% en in Japan 8%.

 

Luxehorloges blijven achter

Opgedeeld naar producten kon Hermès zijn omzet uit lederwaren met 10% opvoeren, onder meer dankzij de opening van twee nieuwe productie-eenheden. Toch bleef de verkoop van handtassen nog steeds gelimiteerd door productiebeperkingen.

 

De verkoop van kleding en accessoires nam met 21% toe, die van parfums met 20%. Alleen de verkoop van luxehorloges daalde met 1%, wat gezien de hoge vergelijkingsbasis van vorig jaar en de algemene markttendens niet abnormaal is.

 

Voor het volledige jaar verwacht Hermès erin te zullen slagen om de stijging van de omzet boven het langetermijndoel van 10% te houden, met een operationele marge die dicht bij het hoge niveau van 2012 (32,1%) zal liggen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Winst blijft net onder verwachtingen bij Zalando

17/01/2018

De Duitse modewebshop Zalando is het voorbije boekjaar met bijna een kwart gegroeid, terwijl ook de bedrijfswinst met bijna 5% steeg. Dat laatste was wel net onder de verwachtingen van Zalando zelf.

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017

16/01/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in 2017 zijn doelen weten te behalen, onder andere dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar ging de omzet voor wisselkoersen met 3% de hoogte in.

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Back to top