Herstructurering werpt vruchten af bij Hugo Boss

Herstructurering werpt vruchten af bij Hugo Boss
Shutterstock

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in het voorbije boekjaar een omzetstijging van 3% laten optekenen. Het zegt de vruchten te plukken van de herstructurering en wil de groei in 2018 verder versnellen.

 

Doel behaald

De omzet van Hugo Boss kwam in 2017 uit op 2,733 miljard euro, op gerapporteerde basis een groei van 1% en voor wisselkoerseffecten een sprong voorwaarts van 3%. De operationele winst bleef bij 491 miljoen euro gelijk ten opzichte van een jaar eerder, vanwege verdere investeringen in het bedrijf. De sterke euro was ook een negatieve factor voor de winst.

 

“We behaalden wat we voor ogen stelden in 2017”, zegt CEO Mark Langer. “Dit jaar willen we de groei verder versnellen. De nieuwe BOSS- en HUGO-collecties werden dan ook goed ontvangen. Onze strategische herschikking begint effect te hebben en dus zijn we op weg naar duurzame en winstgevende groei.”

 

Voor het komende jaar verwacht Hugo Boss verder te groeien, al gaat het er vanuit dat de winst op gelijkaardig niveau blijft, omdat er nog steeds geïnvesteerd wordt. Vorig jaar investeerde het modebedrijf 128 miljoen euro, terwijl dat dit jaar wordt opgetrokken naar een bedrag tussen 170 en 190 miljoen euro.