H&M wil Brusselse vestiging sluiten

H&M wil Brusselse vestiging sluiten
Shutterstock

De Zweedse modegroep H&M heeft bij de bekendmaking van de resultaten van het vierde kwartaal laten verstaan dat het meer winkels wil sluiten. Een van die vestigingen bevindt zich in het winkelcentrum City 2 in Brussel.

Tik op beurs

De cijfers van H&M in het vierde kwartaal waren dan ook niet om over naar huis te schrijven. Voor het eerst in meer dan een decennium moest de modegroep een omzetdaling toestaan. Het bedrijf wees daarvoor naar het veranderende consumentengedrag, waardoor er minder klanten over de vloer kwamen.

 

Om dat op te vangen worden er in de toekomst minder winkels geopend en zullen er dus ook vestigingen de deuren moeten sluiten, waaronder alvast eentje in Brussel. Er zijn immers al drie winkels van H&M in de Nieuwstraat, waarvan eentje alle concepten van het merk combineert. In Antwerpen heeft het bedrijf de laatste maanden daarentegen net een flink aantal winkels geopend.

 

De uitspraken rond de winkelsluitingen werden H&M op de Zweedse beurs alvast niet in dank afgenomen, want het aandeel daalde er met bijna 13%.