H&M-zusje Weekday opent op 18 november in Antwerpen

H&M-zusje Weekday opent op 18 november in Antwerpen

Op 18 november opent de eerste winkel van het label Weekday zijn deuren in de Kammenstraat in Antwerpen. Weekday is onderdeel van het Zweedse concern H&M en zal het vierde label van de groep zijn dat zijn weg vindt naar België.

Voormalig pand Fish & Chips

De winkel van Weekday zal een pand van 580 m² betrekken zijn aan de Kammenstraat 36, waar vroeger kledingwinkel Fish & Chips te vinden was. In de winkel zal onder andere een DJ-booth te vinden zijn.

 

Weekday is een modern en minimalistisch merk van H&M, al worden in de winkel ook merken verkocht zoals Birkenstock, Kenzo, Vans en Cheap Monday, dat ook deel is van H&M. Daarnaast is er ook een sterke focus op denim en verkoopt de keten zelfs tweedehands kleding.

 

Veel interesse vanuit België

“Antwerpen is een zinderende en inspirerende stad met een rijke geschiedenis en culturele contrasten. Wij zijn ervan overtuigd dat Weekday een grote aanwinst zal zijn voor de stad, die bekend staat om zijn innovatieve kijk op mode, en we merken in onze online shop nu al dat de Belgen onze collecties echt waarderen”, klinkt het bij algemeen directeur David Thorewik.

 

Weekday werd in 2002 gelanceerd en heeft naast Zweden al winkels in Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Nederland.

 

Met de komst van Weekday zet Antwerpen zich nog maar eens op de kaart als dé modestad van België. Ook het Amerikaanse merk Woolrich opende nog maar net zijn eerste Belgische winkel in de Schuttershofstraat in Antwerpen.