Honderd banen op de helling bij Asos

Foto: Casimiro PT / Shutterstock.com

Kledingverkoper Asos overweegt een honderdtal mensen te ontslaan op het Londense hoofdkantoor. De Britse onlineretailer kampt immers met terugvallende winstcijfers.

 

Marketingafdeling bedreigd

Asos bekijkt hoe het op het Londense hoofdkantoor een besparingsronde kan doorvoeren en overweegt een honderdtal mensen te ontslaan, vooral in de afdeling marketing, bericht de Britse krant The Sunday Times. Er worden momenteel gesprekken met de betrokken medewerkers gevoerd.

 

Aanleiding zijn de tegenvallende winstresultaten bij de moderetailer: in december moest Asos al een winstwaarschuwing vrijgeven, terwijl in maart de winst voor belastingen met bijna 90% terugviel ten opzichte van de eerste jaarhelft een jaar eerder.

 

Asos noemde die winstcrash toen zelf ontgoochelend en gaf zowel de scherpe prijsconcurrentie als zware investeringen van het bedrijf als verklaringen. Ook het retourprobleem, waarbij consumenten heel wat producten in verschillende maten bestellen om de meeste vervolgens terug te sturen, zou een van de oorzaken zijn. De retailer voerde daarom ook al een verzendkost en strengere retourregels in.