Honderd Forever 21-winkels met sluiting bedreigd

Honderd Forever 21-winkels met sluiting bedreigd
Shutterstock.com

In het kader van een grote reorganisatie is de Amerikaanse modeketen Forever 21 van plan om minstens 100 winkels te sluiten. Dat zegt het persbureau Bloomberg.

 

Chapter 11

Forever 21 richt zich op hetzelfde segment als Primark en H&M en kampt met al langer met financiële problemen. De kledingketen zou nu faillissementsbescherming willen aanvragen via een zogenoemde ‘Chapter 11’-procedure, wat neerkomt op een uitgebreide vorm van uitstel van betaling. Tijdens zo’n procedure kan het dan bedrijf verder werken en een reddingsplan uitwerken, bijvoorbeeld door onrendabele winkels af te stoten.

 

Forever 21 wilde niet reageren op de berichtgeving. Het verwees wel naar een eerdere verklaring waarin het ontkende dat het zondag het faillissement zou willen aanvragen. Dat was een reactie op een bericht afgelopen woensdag in The Wall Street Journal.

 

Schadevergoeding

Naast de genoemde stucturele problemen, heeft de modeketen er sinds vorige week nog één bij. Toen werd bekend dat Ariana Grande een schadevergoeding van 10 miljoen dollar eist van het bedrijf. Forever 21 zou zonder haar toestemming muziek en foto’s van haar hebben gebruikt. Ook zou het modebedrijf een lookalike van de Amerikaanse ster hebben ingehuurd.