Hudson’s Bay Nederland probleemkind voor Duitse moeder

Hudson’s Bay Nederland probleemkind voor Duitse moeder
Shutterstock.com

Uit interne documenten blijkt dat het Duitse Karstadt, het moederbedrijf van Hudson’s Bay Nederland, eraan denkt om de Nederlandse vestigingen te sluiten of het faillissement aan te vragen.

 

Slechte cijfers

Volgens een Duitse bron maakt Karstadt aanzienlijke verliezen. De warenhuisketen zou in februari een operationeel tekort hebben geboekt van bijna twintig miljoen euro, of zowat de helft meer dan in dezelfde maand van vorig jaar. En ook in maart was het operationeel resultaat negatief.

 

De activiteiten van Hudson’s Bay Nederland zijn minstens gedeeltelijk verantwoordelijk voor de slechte cijfers van moederbedrijf Karstadt. Als de huidige trend zich verder zet zou het totale verlies van de Nederlandse winkels tegen 2028 oplopen tot 1 miljard euro. Vorig jaar schreef De Telegraaf al dat Hudson’s Bay 80 miljoen euro verlies maakte in Nederland.

 

Interne documenten

In interne documenten van de Duitse warenhuisketen zou nu te lezen staan dat “een sluiting of faillissement van Hudson’s Bay Nederland later dit jaar de economisch zinvolste oplossing is." Voorlopig wil niemand bij de betrokken bedrijven reageren op de berichtgeving.
 

Ondanks de negatieve cijfers opende Hudson’s Bay onlangs nog twee nieuwe vestigingen in Utrecht en Amstelveen, waardoor de keten nu vijftien filialen heeft in Nederland.