Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017 | RetailDetail

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017
Shutterstock

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in 2017 zijn doelen weten te behalen, onder andere dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar ging de omzet voor wisselkoersen met 3% de hoogte in.

 

Sterke prestatie eigen winkels

In het vierde kwartaal groeide de omzet van Hugo Boss met 5% naar 735 miljoen euro. In Europa bleef de omzet quasi stabiel, terwijl er in Amerika en Azië een groei was van respectievelijk 11 en 10%. Die positieve resultaten waren te danken aan de sterke prestaties van de eigen winkels, waar de omzet met 9% steeg naar 514 miljoen euro. Bij wholesale was er dan weer een terugval van 3%, maar die daling was volledig binnen de verwachtingen van de groep.

 

Voor het volledige boekjaar steeg de omzet met 3% naar 2,733 miljard euro, waarbij vooral Azië de grootste bijdrage leverde aan de groei. Ook over het hele boekjaar groeide de omzet bij de winkels en was er een daling binnen wholesale. Daarnaast was er ook binnen e-commerce sprake van een sterke groei. “We hebben onze doelen bereikt voor 2017. Vooral het laatste kwartaal was zeer bevredigend”, zegt CEO Mark Langer. “De sterke groei bij onze eigen winkels toont dat de op het juiste pad zijn met de veranderingen die we maken aan onze collecties en winkels. We hopen dit momentum verder door te trekken in 2018.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

KaDeTe, ’s werelds eerste startup-supermarkt, opent in Berlijn

22/02/2018

In Berlijn opent volgende maand KaDeTe, ’s werelds eerste startupsupermarkt. De fysieke marktplaats geeft startende merken en bedrijven de kans om in contact te komen met consumenten en inkopers.

Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Recordcijfers voor Henkel

22/02/2018

Het Duitse Henkel heeft er een sterk 2017 opzitten, met zowel op vlak van omzet als op vlak van winst absolute recordcijfers. Zo wist het bedrijf voor het eerst de grens van 20 miljard euro omzet te doorbreken.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Back to top