Hugo Boss trekt kaart van digitale showroom | RetailDetail

Hugo Boss trekt kaart van digitale showroom

Hugo Boss trekt kaart van digitale showroom
Shutterstock

Het Duitse Hugo Boss gaat in de toekomst zijn collecties enkel nog maar met de hulp van een digitale showroom tonen aan inkopers. De eerste van die showrooms opende zopas zijn deuren in een pop-up Berlijn.

Flexibiliteit

Momenteel krijgen inkopers nog fysieke stalen te zien van de nieuwste collecties, waarna ze kunnen kiezen wat en hoeveel ze willen inkopen. In de nabije toekomst moet dat allemaal digitaal gebeuren. Vanaf volgend jaar moet de digitale showroom in alle landen te vinden zijn. Zo wil Hugo Boss vooral flexibeler worden naar zijn klanten toe.

 

In de pop-upwinkel in Berlijn was op een groot scherm de volledige collectie van Hugo Boss te zien, met verschillende kleur- en combinatiemogelijkheden. Bestellingen konden via het scherm onmiddellijk geplaatst worden.

 

Hugo Boss is niet het eerste modebedrijf dat met dit idee op de proppen komt. Zo stapten Zalando en Bestseller een tijdje terug in Fashiontrade.com. Dat is een virtuele showroom waar inkopers de collecties van Bestseller kunnen aankopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top