Hunkemöller wil schulden heronderhandelen

Winkel van retailer Hunkemöller
Foto: Trygve Finkelsen / Shutterstock.com

Lingerieketen Hunkemöller hoopt bij de banken betere voorwaarden af te dwingen, omdat de schuldenlast te zwaar doorweegt. Tijdens de coronacrisis kreeg de groep het erg moeilijk en dreigde het faillissement zelfs.

 

Vrees voor voortbestaan

Hunkemöller, dat een schuldenberg van 371 miljoen euro torst, is momenteel in gesprek met de banken. De coronacrisis hakte zwaar op de lingeriegroep in en de keten kon op een gegeven moment zelfs niet meer aan zijn verplichtingen voldoen. De banken stonden daarop een tijdelijke ontheffing toe, maar nu wil het bedrijf ook de financieringsvoorwaarden heronderhandelen.

 

Zonder toegevingen komt Hunkemöller in nauwe schoentjes te staan, zo bericht De Telegraaf. Deze zomer eiste de keten al de opschorting van de huur, maar dat was niet naar de zin van de verhuurders. Even dreigde zelfs het faillissement, maar het kwam net op tijd nog tot een akkoord.

 

De ommezwaai is opvallend, omdat de lingerieverkoper vorig jaar nog zijn beste boekjaar ooit optekende. De groei was toen vooral te danken aan de opening van 45 winkels in China, maar dat keerde snel om toen de pandemie losbrak: externe boekhouder Deloitte voegde in het jaarverslag zelfs een continuïteitswaarschuwing toe. Het consultancybureau vreest voor het voortbestaan van de keten als er geen schuldakkoord komt. De gesprekken met de banken zouden evenwel positief verlopen.