Hutspot volgend jaar naar Antwerpen?

Hutspot komt volgend jaar wellicht naar Antwerpen
Hutspot.com

De eerste buitenlandse vestiging van het Nederlandse Hutspot komt er naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar in Antwerpen.

 

Grote ambitie

Naast Antwerpen denkt medeoprichter Nick van Aalst ook aan Duitsland en Frankrijk als potentiële markten voor het winkelconcept. Op termijn sluit hij zelfs Kaapstad en New Orleans niet uit: "Het is niet zo dat we daar over een jaar een winkel gaan openen, maar de ambitie is er nog wel altijd”, zegt hij aan RetailTrends.

 

Voorlopig heeft het bedrijf echter de handen vol met de uitbreiding in Nederland. Eind deze maand opent Hutspot een zesde filiaal in Magna Plaza in Amsterdam (foto). Er zullen meer dan honderd kleding- en lifestylemerken verkrijgbaar zijn, naast de eigen kleding- en interieurcollectie. Later dit jaar komen er nog twee vestigingen bij in Nederland, waarvan één in Breda. De andere locatie is nog niet bekend.

 

Hutspot werd opgericht in 2012 door drie jonge ondernemers die een platform wilden creëren voor startende merken. Ze begonnen aanvankelijk met een pop-upwinkel in Amsterdam, waar producten als kleding, meubelen en zelfgemaakte kunst te koop waren. Door het grote succes werd een half jaar later reeds de eerste officiële winkel geopend. Ondertussen zijn telt hutspot al vijf vestigingen. Vorig jaar lanceerde het merk ook voor het eerst een eigen collectie.