Ice-Watch op zoek naar partner | RetailDetail

Ice-Watch op zoek naar partner

Ice-Watch op zoek naar partner

Het Belgische polshorlogebedrijf Ice-Watch staat te koop, al zoekt eigenaar Jean-Pierre Lutgen momenteel vooral naar een minderheidsaandeelhouder. Hij zou ook het liefst in zee gaan met een sectorgenoot.

Toekomst ligt open

“Wij zijn een bedrijf met één merk. In een sector als de onze, die wereldwijd klappen krijgt, is dat niet evident. Samenwerken met een partner lijkt mij een goed idee”, motiveert Lutgen zijn beslissing in De Tijd. De partner kan zowel een minderheids- als een meerderheidsbelang in de Waalse onderneming nemen.

 

Voor Lutgen is het niet de eerste maal dat hij op zoek is naar een partner. In 2014 schakelde hij daarvoor de zakenbank Rothschild al eens in, maar dat leverde niets op. Nu krijgt Degroof Petercam de kans om voorstellen te doen.

 

Ice-Watch, dat gekend is voor zijn kleurrijke modellen, verkocht vorig jaar wereldwijd 1,35 miljoen uurwerken, goed voor een omzet van 40 miljoen euro. Het hield daaraan een operationele winst van bijna 9 miljoen euro over.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Back to top