Inditex bouwt nieuw distributiecentrum in Lelystad | RetailDetail

Inditex bouwt nieuw distributiecentrum in Lelystad

Inditex bouwt nieuw distributiecentrum in Lelystad

Inditex gaat in Lelystad een nieuw distributiecentrum bouwen. De groep achter onder meer Zara en Bershka neemt daartoe in eerste instantie een kavel van 35 hectare af op Lelystad Airport Business Park.

Tegen 2019 operationeel

Het distributiecentrum in Lelystad wordt een aanvulling op de distributiecentra die Inditex al in zijn thuisland Spanje heeft. Het concern hoopt er zijn toekomstige groei mee op te vangen. Het complex zal ongeveer 170.000 m² beslaan en naast opslagruimtes ook voorzieningen voor technische installaties en een groot aantal laad- en losstations voor vrachtwagens omvatten.

 

De bouw start zo snel mogelijk: het is de bedoeling dat de eerste activiteiten er in het voorjaar 2019  van start gaan, een jaar later moet het distributiecomplex volledig operationeel zijn. In de eerste fase is het project goed voor 400 arbeidsplaatsen. Dat kan in de toekomst meer dan verdubbelen, afhankelijk van marktontwikkelingen en bedrijfscapaciteit.

 

Investering van 100 miljoen euro

De bouw vergt een aanvangsinvestering van zowat 100 miljoen euro. De opdrachtgever wil dat het gebouw voldoet aan de LEED Gold-certificering, een waarmerk voor duurzaamheid.

 

Volgens het gemeentebestuur van Lelystad droeg de uitbreiding van Lelystad Airport bij aan de beslissing van Inditex om dit distributiecentrum in Lelystad te bouwen. Hierdoor is immers ook via de weg een betere ontsluiting nodig, waarvan ook het Businesspark profiteert.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.