Inditex bouwt nieuw distributiecentrum in Lelystad | RetailDetail

Inditex bouwt nieuw distributiecentrum in Lelystad

Inditex bouwt nieuw distributiecentrum in Lelystad

Inditex gaat in Lelystad een nieuw distributiecentrum bouwen. De groep achter onder meer Zara en Bershka neemt daartoe in eerste instantie een kavel van 35 hectare af op Lelystad Airport Business Park.

Tegen 2019 operationeel

Het distributiecentrum in Lelystad wordt een aanvulling op de distributiecentra die Inditex al in zijn thuisland Spanje heeft. Het concern hoopt er zijn toekomstige groei mee op te vangen. Het complex zal ongeveer 170.000 m² beslaan en naast opslagruimtes ook voorzieningen voor technische installaties en een groot aantal laad- en losstations voor vrachtwagens omvatten.

 

De bouw start zo snel mogelijk: het is de bedoeling dat de eerste activiteiten er in het voorjaar 2019  van start gaan, een jaar later moet het distributiecomplex volledig operationeel zijn. In de eerste fase is het project goed voor 400 arbeidsplaatsen. Dat kan in de toekomst meer dan verdubbelen, afhankelijk van marktontwikkelingen en bedrijfscapaciteit.

 

Investering van 100 miljoen euro

De bouw vergt een aanvangsinvestering van zowat 100 miljoen euro. De opdrachtgever wil dat het gebouw voldoet aan de LEED Gold-certificering, een waarmerk voor duurzaamheid.

 

Volgens het gemeentebestuur van Lelystad droeg de uitbreiding van Lelystad Airport bij aan de beslissing van Inditex om dit distributiecentrum in Lelystad te bouwen. Hierdoor is immers ook via de weg een betere ontsluiting nodig, waarvan ook het Businesspark profiteert.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.