Inditex bouwt nieuw distributiecentrum in Lelystad

Inditex bouwt nieuw distributiecentrum in Lelystad

Inditex gaat in Lelystad een nieuw distributiecentrum bouwen. De groep achter onder meer Zara en Bershka neemt daartoe in eerste instantie een kavel van 35 hectare af op Lelystad Airport Business Park.

Tegen 2019 operationeel

Het distributiecentrum in Lelystad wordt een aanvulling op de distributiecentra die Inditex al in zijn thuisland Spanje heeft. Het concern hoopt er zijn toekomstige groei mee op te vangen. Het complex zal ongeveer 170.000 m² beslaan en naast opslagruimtes ook voorzieningen voor technische installaties en een groot aantal laad- en losstations voor vrachtwagens omvatten.

 

De bouw start zo snel mogelijk: het is de bedoeling dat de eerste activiteiten er in het voorjaar 2019  van start gaan, een jaar later moet het distributiecomplex volledig operationeel zijn. In de eerste fase is het project goed voor 400 arbeidsplaatsen. Dat kan in de toekomst meer dan verdubbelen, afhankelijk van marktontwikkelingen en bedrijfscapaciteit.

 

Investering van 100 miljoen euro

De bouw vergt een aanvangsinvestering van zowat 100 miljoen euro. De opdrachtgever wil dat het gebouw voldoet aan de LEED Gold-certificering, een waarmerk voor duurzaamheid.

 

Volgens het gemeentebestuur van Lelystad droeg de uitbreiding van Lelystad Airport bij aan de beslissing van Inditex om dit distributiecentrum in Lelystad te bouwen. Hierdoor is immers ook via de weg een betere ontsluiting nodig, waarvan ook het Businesspark profiteert.