Inditex pakt uit met sterke groei van online verkoop

Inditex groeit sterk dankzij online omzetstijging

Inditex groeit sterk dankzij online omzetstijging

Inditex, eigenaar van modeketens Zara en Massimo Dutti, heeft het voorbije jaar een mooie groei opgetekend, ondanks een sterke euro. Vooral de online verkoop van kleding doet het erg goed.

Sterke online verkoop


Binnen de grote modeconcerns is Inditex een buitenbeentje, toch als het aankomt op de online verkoop van kleding: het bedrijf registreerde het aflopen jaar een groei van maar liefst 41% voor zijn online sales, die nu 10% van de nettoverkoop van Inditex uitmaken. Het Spaanse bedrijf opende dan ook een flink aantal webshops in Azië: zo konden klanten in India, Maleisîë, Singapore, Thailand en Vietnam in 2017 voor het eerst terecht op webshops van Zara en co. De jaaromzet klokte af op 25,34 miljard euro (+9%)en leverde de modegroep een nettowinst op van 3,37 miljard euro (+7%).


 
Ook het nieuwe jaar zet Inditex alvast goed in: zonder het effect van wisselkoerseffecten mocht Inditex in de eerste vijf weken van het nieuwe financiële jaar een groei van de verkoop noteren van 9%. Vooral de verkoop van de lente- en zomercollecties van dochter Zara deed het erg goed.


 
De cijfers zijn een opsteker voor het bedrijf, want wisselkoerseffecten en een sterke euro maken Inditex kwetsbaar. Vorige maand nog zakten de aandelen in het bedrijf drastisch ten gevolge van de sterke koers die de euro sinds begin dit jaar vaart in vergelijking met andere munteenheden.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

Back to top