Intersport en Basic Fit gaan samenwerken

Intersport en Basic Fit gaan samenwerken
Shutterstock.com

Fitnessketen Basic-Fit gaat in Nederland een partnerschap aan met sportwinkelketen Intersport. De overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar. Mogelijk wordt de samenwerking in de toekomst nog uitgebreid naar andere landen waar beide ketens actief zijn.

 

Ook in andere landen?

Er werden verder weinig details bekendgemaakt omtrent het samenwerkingsverband. Ron Bruinenberg, retail- en marketingmanager van Intersport, geeft wel aan dat leden van Basic-Fit exclusieve voordelen zullen krijgen bij Intersport: “Dit kan in de vorm van specifieke deals zijn, maar ook in de vorm van een exclusief event of bijzondere service”, aldus Bruinenberg.

 

Met het partnerschap breiden beide partijen hun doelgroep uit. Bruinenberg sluit niet uit dat de samenwerking later ook internationaal uitgerold wordt. “Dit zou een enorme stap voorwaarts betekenen voor beide organisaties”, meldt hij.

 

Intersport beschikt over een netwerk van 5500 winkels verspreid over 42 landen. Daarvan bevinden er zich zestig in Nederland en zes in België. Basic-Fit runt meer dan zeshonderd sportscholen en fitnesscentra in de Benelux, Frankrijk en Spanje. De fitnessketen telt ruim 1,8 miljoen leden.