Intersport investeert in online segment | RetailDetail

Intersport investeert in online segment

Intersport investeert in online segment
Shutterstock

Sportketen Intersport gaat de komende jaren sterk investeren in e-commerce, om zo de achterstand die het heeft opgelopen ten opzichte van de concurrentie dicht te fietsen. Tegen 2020 moet "een substantieel deel van de omzet" online gehaald woorden.

Slechts 1% e-commerce

Momenteel haalt Intersport slechts 1% van zijn omzet uit de online verkoop, terwijl concurrenten als Decathlon en Adidas gemiddeld 10% van hun verkopen via de webshop halen. CEO Victor Duran ziet dat het tijd wordt om daar verandering in te brengen: “Als we geen aantrekkelijke online winkels kunnen aanbieden, zullen we afhankelijk zijn van de concurrentie”, aldus de nieuwe topman.

 

Om werk te maken van e-commerce richtte het bedrijf onder andere de nieuwe functie chief digital officer op. Daarvoor werd Mia Ruotsala, voorheen e-commerce marketing directeur bij Tommy Hilfiger, aangetrokken.

 

Naast de aandacht voor e-commerce wordt er ook een nieuw winkelconcept ontwikkeld, waarbij de winkels moderner en groter moeten worden. De eerste winkels volgens dat concept moeten eind dit jaar geopend worden in Nederland en Denemarken.

 

Intersport haalde vorig jaar een omzet van 11,4 miljard euro, een stijging van 2% ten opzichte van een jaar eerder. De keten is momenteel actief in 45 landen. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.