Invito krijgt in oktober weer een webshop

Invito krijgt in oktober weer een webshop

Invito krijgt in oktober weer een webshop

Schoenenketen Invito zal vanaf oktober weer online actief zijn. Bovendien moeten er op korte termijn opnieuw een aantal fysieke vestigingen komen van de keten, die mee ten onder ging bij het faillissement van de Macintosh Retail Group.

100 procent levensvatbaar

Toen eind 2015 Macintosh het faillissement aanvroeg, sloot ook de webshop van Invito, maar in oktober komt er dus toch een nieuwe wenshop. Dat heeft algemeen directeur Peter van den Hurk gezegd in een interview met Schoenenvisie. In juli was het nieuws al naar buiten gekomen dat de ketens van Macintosh tot eind dit jaar de tijd hadden om een eigen digitaal platform op poten te zetten. Tot die tijd mochten ze nog gebruik maken van het bestaande platform.

 

Van den Hurk heeft bovendien een goed oog in de toekomst van Invito. “Op basis van de omzetcijfers van de afgelopen jaren kan ik niet anders dan concluderen dat Invito voor 100% levensvatbaar is. Er is nog steeds ruimte in de markt voor een jonge, hippe keten. Uit gesprekken met de voormalig inkoopster en bedrijfsleider bleek dat er bij Invito zelf niets rigoureus mis ging, al moest de inkoopafdeling soms met een beperkt budget werken omdat er niet meer geld kon worden vrijgemaakt”, zegt hij aan Schoenenvisie.

 

Binnenkort zullen er dan ook nieuwe vestigingen openen in Breda en Den Haag, met een andere filosofie dan de filialen die de deuren openden onder leiding van Macintosh. In de toekomst moet de keten groeien naar 25 filialen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.