Isabel Marant opent eerste boetiek in België

Isabel Marant opent eerste boetiek in België
Shutterstock.com

Met de steun van de Franse investeringsmaatschappij Montefiore zet Isabel Marant haar expansie verder. Het modelabel opende de voorbije weken drie nieuwe vestigingen, waarvan één in Brussel.

 

Expansie

De eerste Belgische boetiek van Isabel Marant werd zopas geopend in de Brusselse Louizawijk, op de Waterloolaan. Het is de derde nieuwe winkel van het modelabel dit jaar, nadat het eerder al vestigingen opende in Lyon en Barcelona.

 

De razendsnelle expansie van het modemerk is mogelijk door de inbreng van Montefiore, een investeringsmaatschappij die sinds 2016 51% van de aandelen in handen heeft. De rest wordt gedeeld door de ontwerpster zelf en haar vennoten Sophie Duruflé en Nathalie Chemouny. Ten tijde van de transactie bedroeg de omzet van het label zo'n 150 miljoen euro.

 

Mannenmode

In 2018 lanceerde Marant ook voor het eerst een mannenlijn. Later dit jaar zou daarom de eerste mannenmodeboetiek van het merk de deuren openen in de Parijse wijk Le Marais.

 

Isabel Marant begon met een eigen collectie in 1994 en wordt beschouwd als de ‘hippie van de modewereld’. Bij het grote publiek raakte ze vooral bekend door de 'wedge sneaker', een sneaker met ingebouwde sleehak.