Japanse modereus Uniqlo komt naar België

Japanse modereus Uniqlo komt naar België

De Japanse modeketen Uniqlo zou binnenkort zijn eerste filialen openen in België. De eerste twee winkels zouden geopend worden in Brussel en Antwerpen: het bedrijf heeft alvast een bouwvergunning ingediend voor een pand op de Meir.

Wereld veroveren

Uniqlo (kort voor Unique Clothing Warehouse) is een Japans modemerk van moederbedrijf Fast Retailing, dat al een paar keer de ambitie heeft uitgesproken om de grootste moderetailer in de wereld te worden en zo onder andere het Spaanse Inditex van de troon te stoten. Momenteel haalt de keten nog meer dan de helft van zijn omzet uit de 860 Uniqlo-winkels in Japan.

 

CEO Tadashi Yanai wil de komende jaren twintig winkels per jaar openen in de Verenigde Staten en het is ook al bevestigd dat er winkels komen in Milaan, Barcelona en Berlijn. Nu zouden er volgens sommige bronnen ook minstens twee winkels komen in België. Fast Retailing zou al drie jaar op zoek zijn naar een geschikt pand en dat nu gevonden hebben op de Meir in Antwerpen, waar momenteel nog de New Yorker te vinden is.

 

Uniqlo vervangt niet om de paar weken zijn collecties, zoals dat het geval is bij de meeste fast fashion ketens, maar focust vooral op basisstukken. Die zijn vaak beschikbaar in talloze kleuren. Ook ontwikkelt de keten 'slim' textiel, die speciale eigenschappen hebben, zoals het vasthouden van lichaamswarmte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Winst blijft net onder verwachtingen bij Zalando

17/01/2018

De Duitse modewebshop Zalando is het voorbije boekjaar met bijna een kwart gegroeid, terwijl ook de bedrijfswinst met bijna 5% steeg. Dat laatste was wel net onder de verwachtingen van Zalando zelf.

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017

16/01/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in 2017 zijn doelen weten te behalen, onder andere dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar ging de omzet voor wisselkoersen met 3% de hoogte in.

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Back to top