Japanse modereus Uniqlo komt naar België | RetailDetail

Japanse modereus Uniqlo komt naar België

Japanse modereus Uniqlo komt naar België

De Japanse modeketen Uniqlo zou binnenkort zijn eerste filialen openen in België. De eerste twee winkels zouden geopend worden in Brussel en Antwerpen: het bedrijf heeft alvast een bouwvergunning ingediend voor een pand op de Meir.

Wereld veroveren

Uniqlo (kort voor Unique Clothing Warehouse) is een Japans modemerk van moederbedrijf Fast Retailing, dat al een paar keer de ambitie heeft uitgesproken om de grootste moderetailer in de wereld te worden en zo onder andere het Spaanse Inditex van de troon te stoten. Momenteel haalt de keten nog meer dan de helft van zijn omzet uit de 860 Uniqlo-winkels in Japan.

 

CEO Tadashi Yanai wil de komende jaren twintig winkels per jaar openen in de Verenigde Staten en het is ook al bevestigd dat er winkels komen in Milaan, Barcelona en Berlijn. Nu zouden er volgens sommige bronnen ook minstens twee winkels komen in België. Fast Retailing zou al drie jaar op zoek zijn naar een geschikt pand en dat nu gevonden hebben op de Meir in Antwerpen, waar momenteel nog de New Yorker te vinden is.

 

Uniqlo vervangt niet om de paar weken zijn collecties, zoals dat het geval is bij de meeste fast fashion ketens, maar focust vooral op basisstukken. Die zijn vaak beschikbaar in talloze kleuren. Ook ontwikkelt de keten 'slim' textiel, die speciale eigenschappen hebben, zoals het vasthouden van lichaamswarmte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Back to top