Japanse modereus Uniqlo komt naar België

Japanse modereus Uniqlo komt naar België

De Japanse modeketen Uniqlo zou binnenkort zijn eerste filialen openen in België. De eerste twee winkels zouden geopend worden in Brussel en Antwerpen: het bedrijf heeft alvast een bouwvergunning ingediend voor een pand op de Meir.

Wereld veroveren

Uniqlo (kort voor Unique Clothing Warehouse) is een Japans modemerk van moederbedrijf Fast Retailing, dat al een paar keer de ambitie heeft uitgesproken om de grootste moderetailer in de wereld te worden en zo onder andere het Spaanse Inditex van de troon te stoten. Momenteel haalt de keten nog meer dan de helft van zijn omzet uit de 860 Uniqlo-winkels in Japan.

 

CEO Tadashi Yanai wil de komende jaren twintig winkels per jaar openen in de Verenigde Staten en het is ook al bevestigd dat er winkels komen in Milaan, Barcelona en Berlijn. Nu zouden er volgens sommige bronnen ook minstens twee winkels komen in België. Fast Retailing zou al drie jaar op zoek zijn naar een geschikt pand en dat nu gevonden hebben op de Meir in Antwerpen, waar momenteel nog de New Yorker te vinden is.

 

Uniqlo vervangt niet om de paar weken zijn collecties, zoals dat het geval is bij de meeste fast fashion ketens, maar focust vooral op basisstukken. Die zijn vaak beschikbaar in talloze kleuren. Ook ontwikkelt de keten 'slim' textiel, die speciale eigenschappen hebben, zoals het vasthouden van lichaamswarmte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

17/11/2017

JBC verhuist zijn e-commercemagazijn weer van Nederland naar België. Voortaan stockeert de Belgische kledingketen zijn kleding bij Bleckmann in Grobbendonk. Dat is een onverwachte opsteker voor de Belgische e-commercesector.

H&M-dochter Monki geeft Antwerpen Belgische primeur

17/11/2017

Vandaag is in Antwerpen de eerste Belgische vestiging van het modemerk Monki geopend. Dat maakt deel uit van de Zweedse H&M Group en heeft in Europa en Azië al ongeveer 115 winkels.

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

17/11/2017

Bij Euro Shoe Group, het schoenen- en kledingconcern achter Bristol en Avance, verdwijnen ten minste dertig jobs. “De sanering zou gebeuren zonder naakte ontslagen”, zegt de 'nieuwe' topman Philippe Vanaudenhove.

Clouds of Fashion: van modeblog tot heuse retailonderneming

16/11/2017

Als jonge blogger een eigen retailonderneming uit de grond stampen, faut le faire. Laurentine Van Landeghem heeft zelfs haar studies stopgezet om zich te focussen op haar Clouds of Fashion. Op de RetailDetail Night vertelt ze haar verhaal. 

Lubach: “Eerlijke kleding is een kwestie van prioriteiten”

15/11/2017

Sinds de ramp bij Rana Plaza klinkt binnen de kledingindustrie de roep naar transparantie rond de productie van kleding, maar zondag bewees Arjen Lubach in Zondag met Lubach dat die transparantie er nog niet helemaal is.

Modeketen Canada Goose opent eerste Europese winkel

14/11/2017

De Canadese modeketen Canada Goose heeft in Londen zijn eerste Europese winkel geopend. De kleding van het merk is al langer te vinden in Europa, maar voorheen was dat enkel het geval bij multimerkenwinkels.

Back to top