Japanse modereus Uniqlo komt naar België | RetailDetail

Japanse modereus Uniqlo komt naar België

Japanse modereus Uniqlo komt naar België

De Japanse modeketen Uniqlo zou binnenkort zijn eerste filialen openen in België. De eerste twee winkels zouden geopend worden in Brussel en Antwerpen: het bedrijf heeft alvast een bouwvergunning ingediend voor een pand op de Meir.

Wereld veroveren

Uniqlo (kort voor Unique Clothing Warehouse) is een Japans modemerk van moederbedrijf Fast Retailing, dat al een paar keer de ambitie heeft uitgesproken om de grootste moderetailer in de wereld te worden en zo onder andere het Spaanse Inditex van de troon te stoten. Momenteel haalt de keten nog meer dan de helft van zijn omzet uit de 860 Uniqlo-winkels in Japan.

 

CEO Tadashi Yanai wil de komende jaren twintig winkels per jaar openen in de Verenigde Staten en het is ook al bevestigd dat er winkels komen in Milaan, Barcelona en Berlijn. Nu zouden er volgens sommige bronnen ook minstens twee winkels komen in België. Fast Retailing zou al drie jaar op zoek zijn naar een geschikt pand en dat nu gevonden hebben op de Meir in Antwerpen, waar momenteel nog de New Yorker te vinden is.

 

Uniqlo vervangt niet om de paar weken zijn collecties, zoals dat het geval is bij de meeste fast fashion ketens, maar focust vooral op basisstukken. Die zijn vaak beschikbaar in talloze kleuren. Ook ontwikkelt de keten 'slim' textiel, die speciale eigenschappen hebben, zoals het vasthouden van lichaamswarmte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerk- en outletformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De winkels, waarvan de eerste twee openden in Stockholm en Malmö, en het webplatform zijn een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.