JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

JBC verhuist zijn e-commercemagazijn weer van Nederland naar België. Voortaan stockeert de Belgische kledingketen zijn kleding bij Bleckmann in Grobbendonk. Dat is een onverwachte opsteker voor de Belgische e-commercesector.

“Eigen magazijn niet voorzien op e-commerce”

Kleding die klanten online kopen zal JBC voortaan niet meer in Nederland, maar wel vanuit het Kempense Grobbendonk verwerken. De Belgische kledingketen selecteerde het bedrijf Bleckmann na een aanbesteding die JBC een nieuwe uitvalsbasis moest bezorgen voor de levering van online bestelde kleding. Tot voor kort huurde JBC net over de grens opslagruimte, in een distributiecentrum van het Nederlandse Docdata in Waalwijk.

 

Een magazijn in eigen beheer uitbaten voor e-commerce is geen optie voor modefabrikant JBC, die vier jaar geleden nog 6,5 miljoen euro investeerde in een eigen magazijn tegenover het hoofdkantoor in Houthalen-Helchteren. “Dat distributiecentrum bouwden we om grote hoeveelheden kleding te verwerken voor levering aan de 146 JBC-winkels,” geeft JBC-woordvoerder Katrien Vangrunderbeeck mee aan De Tijd. “Het is niet voorzien op het versturen van kleine pakketjes voor e-commerce. Daarvoor vertrouwen we op een gespecialiseerde partner.”

 

Opsteker voor Belgische e-commerce

Bepalende factor in de keuze van JBC voor Bleckmann: het Grobbendonkse magazijnbedrijf gaat in 2019 een magazijn bouwen in Beringen, op slechts enkele kilometers van het JBC-hoofdkantoor in Houthalen-Helchteren. Daarmee keert de Limburgse modeketen terug naar zijn Belgische roots, na een tijdelijk uitstapje bij de noorderburen.

 

Voor de Belgische e-commerce zijn de verhuisplannen van JBC alvast een mooie maar onverwachte opsteker. De sector kampt immers met een achterstand ten opzichte van de ons omringende landen, deels omdat de regels rond e-commerce in ons land zo streng zijn. Mensen ’s nachts aan het werk zetten is niet eenvoudig in België, waardoor ons land volgens sectorfederatie Comeos zo’n 13.000 jobs misloopt. Vorige maand nog versoepelde de regering daarom de regels rond nachtwerk.

 

Vanuit het nieuwe magazijn in Grobbendonk zullen bijna 500.000 bestellingen per jaar vertrekken. JBC hoopt met de nieuwe samenwerking elke voor 21u geplaatste bestelling nog de volgende dag in de winkel of bij de klant aan huis te leveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Back to top