JBC neemt CKS, Fred & Ginger en Baker Bridge over van FNG

Fred & Ginger
Foto Fred + Ginger - FNG

Claes Retail Group (CRG), de familieholding boven de Belgische kledingketens JBC en Mayerline, neemt modemerk CKS en de kindermerken Fred & Ginger en Baker Bridge over van de failliete modegroep FNG.

 

Lokale verankering

CRG stelt in een persbericht hiermee haar lokale verankering te versterken: "We zijn zeer blij dat we deze merken mogen verwelkomen bij CRG. Net als onze twee andere merken, JBC en Mayerline, hebben ze een sterke merkidentiteit met een uitgesproken lokale verankering", zegt CEO Bart Claes. "Wij geloven sterk in de kracht van die lokale toets en hebben de ambitie om deze mooie merken een duurzame toekomst te bieden binnen een financieel gezonde familiale groep."

 

Verdere informatie wil de modegroep nog niet kwijt. "Te gepasten tijde zullen we informeren over de volgende stappen van het proces. We hechten veel belang aan een open en transparante communicatie en die willen we eerst voeren met alle betrokken medewerkers", luidt het.

 

Met deze transactie komt er voor het eerst schot in de verkoop van de verschillende onderdelen van FNG. De voorbije weken ging de aandacht vooral naar de biedstrijd om schoenenketen Brantano: aanvankelijk leek het erop dat Ziengs Retail (Scapino) het winnende bod had uitgebracht, maar dat bedrijf heeft nu onverwacht laten weten dat het afziet van een overname, nadat het afronden van de deal uitbleef. Hiermee komt concurrent Deichmann (de eigenaar van schoenenketen vanHaren) weer in polepositie voor de overname. Een beslissing valt wellicht snel.