JBC opent “mooiste kinderwinkel van België”

JBC opent “mooiste kinderwinkel van België”
Foto's JBC

Modeketen JBC opent vandaag in Hasselt een innovatieve belevingswinkel voor kinderen, onder de naam JBC K’dee. Gesprekken met kinderen lagen aan de basis van het nieuwe winkelconcept.

 

Avontuurlijke winkelbeleving

JBC K’dee wil meer zijn dan een traditionele kinderkledingwinkel: het concept mikt op een avontuurlijke winkelbeleving, met een boomhut waarin kinderen kunnen spelen en een glijbaan om die gloednieuwe broek meteen uit te testen. Die ideeën zijn het resultaat van workshops met leerlingen tussen zes en twaalf jaar van stedelijke basisschool De Hoeksteen in Beverlo.

 

"Wat vooral naar voren kwam uit de gesprekken met de kinderen, was dat ze hun winkelbeleving als saai ervaren. Ze willen liefst op ontdekking gaan en avonturen beleven. Vandaar dat we met JBC K’dee voluit zijn gegaan voor een uniek concept, gericht op de ervaring van de kinderen. We hebben hierbij het buitengegeven naar binnen willen brengen met veel speelruimte en een fantastische boomhut", zegt CEO Ann Claes. De retailer werkte het concept uit in samenwerking met interieurvormgevingsbureau Deusjevoo. Kinderen worden meegenomen in de wereld van Babs en Tiest, een knipoog naar JBC-oprichter Jean Baptiste Claes.

 

De opening van de nieuwe JBC K’dee in de Hasseltse shop- en woonwijk Quartier Bleu was aanvankelijk voor eind maart gepland. Vandaag opent de winkel noodgedwongen in mineur, als gevolg van de coronamaatregelen. "We zijn erg blij dat we vandaag onze winkel eindelijk kunnen openen, al is het zonder de toeters en bellen die we hiervoor oorspronkelijk in gedachten hadden. We passen vanzelfsprekend strikt alle nodige veiligheidsmaatregelen toe. Zo zal het boomhuthuis – het hart van deze winkel – nog even gesloten blijven, maar zelfs dan blijft onze JBC K’dee misschien wel de mooiste kinderwinkel van België", zegt topman Bart Claes.