JBC viert Dag van de Aarde met duurzame collectie | RetailDetail

JBC viert Dag van de Aarde met duurzame collectie

JBC viert Dag van de Aarde met duurzame collectie

Naar aanleiding van de Dag van de Aarde op 22 april lanceert de Belgische modeketen JBC een volledig duurzame collectie, waarin elk kledingstuk beschikt over het Cradle to Cradle-certificaat.

Volledige collectie

Dat certificaat houdt in dat al het materiaal dat in de kledingstukken wordt gebruikt later ook recycleerbaar zal zijn. Het is de tweede keer dat JBC zo’n REVIVE-collectie lanceert: vorige keer bestond die uit slechts dertien items, maar nu wordt er een volledige collectie uitgebouwd voor mannen, vrouwen en kinderen.

 

“Cradle to Cradle betekent letterlijk: van wieg tot wieg. Doel is om de kringloop van materialen volledig rond te krijgen”, zegt Saartje Boutsen, corporate social responsibility-manager bij JBC. “Al van bij de eerste ontwerpschets houdt het JBC-designteam rekening met het Cradle to Cradle-principe. Want zelfs het kleinste detail moet optimaal gerecycleerd kunnen worden.”

 

JBC is de eerste Belgische retailer die een Cradle to Cradle-collectie op poten zet. Daarvoor heeft het al lof gekregen van het Flanders Fashion Institute, dat hoopt dat JBC voor andere retailers als een voorbeeld mag dienen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

Back to top