Jeansketen Lake Side doet definitief de boeken toe

Jeansketen Lake Side doet definitief de boeken toe

Jeansketen Lake Side doet definitief de boeken toe
Shutterstock

Lake Side, dat eind februari het faillissement moest aankondigen, krijgt geen doorstart. De Nederlandse jeansketen kampte al langer met slechte resultaten en vindt ook nu niet de middelen of overnemers om het tij te keren, bevestigt de curator.

 

Geen doorstart

Lake Side, dat in 2011 nog zeventig jeanswinkels telde buiten de grote steden, ziet geen andere keuze dan de boeken definitief neer te leggen. De Nederlandse jeansketen kan niet rekenen op het nodige krediet van ABN Amro om het verlies op de omzet van vorig jaar (9 miljoen euro) goed te maken en ook de zoektocht naar overnemers draaide op een sisser uit: de meeste franchisenemers willen stoppen of zelfstandig verder gaan.

 

Het faillissement komt niet geheel als een verrassing, want sinds de overname van Lake Side in 2011 door investeringsmaatschappij Bencis liep het aantal winkels drastisch terug, tot achttien eigen filialen en tien franchises. Uit het verslag van de aangestelde curator blijkt nu bovendien dat ook steeds minder klanten de weg vonden naar de Lake Side-winkels sinds de managementbuy-out.

 

Even zag het er nog rooskleurig uit voor de keten: negen partijen toonden interesse in een overname, maar tot een definitief bod kwam het niet. De 28 winkels blijven nog even open om de aanwezige voorraden te verkopen en zo fondsen te creëren voor de schuldeisers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.