Jeansketen Lake Side failliet verklaard | RetailDetail

Jeansketen Lake Side failliet verklaard

Jeansketen Lake Side failliet verklaard
Shutterstock

Alle 28 winkels van de modeketen Lake Side zijn failliet verklaard. Zo komt waarschijnlijk een einde aan een bedrijf dat zes jaar geleden nog meer dan zeventig winkels had. De curator wil wel werk maken van een doorstart.

 

Franchise

Lake Side was sinds 2015 in handen van Hans den Arend en Daniële Horsten, die het bedrijf via een managementbuyout in handen kregen. Hun plan was toen om de keten via franchisewinkels terug uit te bouwen. Op dat moment bestond Lake Side nog uit achttien eigen winkels en tien franchisevestigingen. Dat plan faalde echter, want in 2017 daalde de omzet met 15% naar 3,8 miljoen euro.

 

Het faillissement van de drie vennootschappen waarin de winkels waren ondergebracht is door curator Ralf van der Pas bevestigd aan RTL Z. "Mijn prioriteit ligt nu bij het bereiken van een doorstart. De winkels blijven voorlopig ook nog open." Die doorstart moet er binnen vier weken komen: zo lang worden de werknemers nog doorbetaald. Als die termijn niet wordt gehaald, dan wordt de kans op een doorstart bijzonder klein.

 

Bencis

Lake Side werd in 1977 opgericht en kwam in 2011 in handen van investeerder Bencis, toen die een meerderheidsbelang nam in de Van Deursen Retail Groep, die ook eigenaar was van Shoeby. Ook Perry Sport, Aktiesport en kledinggroothandels Bremtex en Teidem waren in handen van Bencis. De investeerder had toen grote plannen met alle formules, maar eerder gingen Perry Sport en Aktiesport al failliet en nu dus ook Lake Side, al was dat bij die laatste dus niet meer onder leiding van Bencis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Back to top