Jeansketen Lake Side failliet verklaard | RetailDetail

Jeansketen Lake Side failliet verklaard

Jeansketen Lake Side failliet verklaard
Shutterstock

Alle 28 winkels van de modeketen Lake Side zijn failliet verklaard. Zo komt waarschijnlijk een einde aan een bedrijf dat zes jaar geleden nog meer dan zeventig winkels had. De curator wil wel werk maken van een doorstart.

 

Franchise

Lake Side was sinds 2015 in handen van Hans den Arend en Daniële Horsten, die het bedrijf via een managementbuyout in handen kregen. Hun plan was toen om de keten via franchisewinkels terug uit te bouwen. Op dat moment bestond Lake Side nog uit achttien eigen winkels en tien franchisevestigingen. Dat plan faalde echter, want in 2017 daalde de omzet met 15% naar 3,8 miljoen euro.

 

Het faillissement van de drie vennootschappen waarin de winkels waren ondergebracht is door curator Ralf van der Pas bevestigd aan RTL Z. "Mijn prioriteit ligt nu bij het bereiken van een doorstart. De winkels blijven voorlopig ook nog open." Die doorstart moet er binnen vier weken komen: zo lang worden de werknemers nog doorbetaald. Als die termijn niet wordt gehaald, dan wordt de kans op een doorstart bijzonder klein.

 

Bencis

Lake Side werd in 1977 opgericht en kwam in 2011 in handen van investeerder Bencis, toen die een meerderheidsbelang nam in de Van Deursen Retail Groep, die ook eigenaar was van Shoeby. Ook Perry Sport, Aktiesport en kledinggroothandels Bremtex en Teidem waren in handen van Bencis. De investeerder had toen grote plannen met alle formules, maar eerder gingen Perry Sport en Aktiesport al failliet en nu dus ook Lake Side, al was dat bij die laatste dus niet meer onder leiding van Bencis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.