Jeansketen Lake Side failliet verklaard

Jeansketen Lake Side failliet verklaard

Alle 28 winkels van de modeketen Lake Side zijn failliet verklaard. Zo komt waarschijnlijk een einde aan een bedrijf dat zes jaar geleden nog meer dan zeventig winkels had. De curator wil wel werk maken van een doorstart.

 

Franchise

Lake Side was sinds 2015 in handen van Hans den Arend en Daniële Horsten, die het bedrijf via een managementbuyout in handen kregen. Hun plan was toen om de keten via franchisewinkels terug uit te bouwen. Op dat moment bestond Lake Side nog uit achttien eigen winkels en tien franchisevestigingen. Dat plan faalde echter, want in 2017 daalde de omzet met 15% naar 3,8 miljoen euro.

 

Het faillissement van de drie vennootschappen waarin de winkels waren ondergebracht is door curator Ralf van der Pas bevestigd aan RTL Z. "Mijn prioriteit ligt nu bij het bereiken van een doorstart. De winkels blijven voorlopig ook nog open." Die doorstart moet er binnen vier weken komen: zo lang worden de werknemers nog doorbetaald. Als die termijn niet wordt gehaald, dan wordt de kans op een doorstart bijzonder klein.

 

Bencis

Lake Side werd in 1977 opgericht en kwam in 2011 in handen van investeerder Bencis, toen die een meerderheidsbelang nam in de Van Deursen Retail Groep, die ook eigenaar was van Shoeby. Ook Perry Sport, Aktiesport en kledinggroothandels Bremtex en Teidem waren in handen van Bencis. De investeerder had toen grote plannen met alle formules, maar eerder gingen Perry Sport en Aktiesport al failliet en nu dus ook Lake Side, al was dat bij die laatste dus niet meer onder leiding van Bencis.