Jumbo opent winkel in Heusden-Zolder

Gevel supermarkt Jumbo in Leiden, Nederland.
Foto: DavidNNP / Shutterstock.com

Nog dit jaar komt er een supermarkt van Jumbo in het Limburgse Heusden-Zolder. De Nederlandse keten opent een vestiging op de Koolmijnlaan, waar vroeger een ‘Amerikaans stockhuis’ te vinden was.

 

Jumbo-supermarkt van 2.600 vierkante meter

Eind dit jaar wil Jumbo een supermarkt openen langs de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. De winkel komt er op de locatie van de vroegere bouwmarkt Thielens, lokaal gekend als Amerikaans stockhuis. Dat gebouw wordt afgebroken en vervangen door een nieuw pand met drie verdiepingen: een parking met 150 autostaanplaatsen, de Jumbo-supermarkt op de eerste verdieping en daarboven nog 18 appartementen.


Naast de vestiging van Jumbo, die 2.600 vierkante meter winkeloppervlakte zal tellen, is op de eerste verdieping ook nog ruimte voor een tweede handelspand van zo’n 700 vierkante meter groot. Er lopen op dit moment gesprekken om die ruimte in te vullen, bericht Het Belang van Limburg.


Jumbo kan nieuwe impulsen geven aan de Koolmijnlaan, denkt burgemeester Mario Borremans, die opmerkt dat Heusden-Zolder “hot” is: “We krijgen dagelijks vragen van investeerders om zich in onze gemeente te mogen vestigen.” De ontwikkeling van de site aan de Koolmijnlaan kadert in een bredere strategie om op ‘Heusden cité’ naar grotere handelszaken te evolueren.