Karl Lagerfeld verlaat de Schuttershofstraat

Shutterstock

De Schuttershofstraat, de chicste winkelstraat van Antwerpen, ziet met Karl Lagerfeld alweer een grote klepper de deuren sluiten. De leegstand begint stilaan zorgwekkend te worden.

 

(Nog) geen nieuwe locatie voor Lagerfeld

Over de aanleiding van het vertrek willen ze bij modehuis Karl Lagerfeld niet in detail treden, maar "de verminderde passage en hoge huurprijzen spelen een rol", klinkt het in Gazet van Antwerpen. Een nieuwe locatie in ‘t Stad is er alsnog niet. "Toch sluiten we niet uit dat er we in de toekomst opnieuw een winkel openen", klinkt het.

 

Het vertrek van Karl Lagerfeld is een nieuwe klap voor de Schuttershofstraat. De chicste winkelstraat van Antwerpen, met klinkende namen als Delvaux, Falke of Zadig et Voltaire, beleeft een moeilijke periode. Tommy Hilfiger, Philipp Plein en Burberry zijn eerder al vertrokken en Liu Jo is verhuisd naar de vlakbij gelegen Huidevettersstraat.

 

Retailwatchers wezen er eerder al op dat de zogeheten A-locaties onder druk staan wegens te hoge huurprijzen en een te laag rendement. Vooral de modesector heeft het knap lastig. Nico Volceryck, Antwerps regiodirecteur van zelfstandigenorganisatie NSZ, maakt zich geen zorgen over Antwerpen als winkelstad, wel over de Schuttershofstraat: "Het was de duurste en chicste winkelstraat van Antwerpen en Karl Lagerfeld was er een landmark", zegt hij. "Het is een internationale trend dat grote ketens zich heroriënteren en op zoek gaan naar panden buiten die dure straten. Maar als de huurprijzen zouden dalen, opent dat weer mogelijkheden voor kleinere retailers", probeert hij het glas halfvol te zien.