Kat Karl Lagerfeld start eigen kledingcollectie

Choupette, de bekende witte kat van de pas overleden modeontwerper Karl Lagerfeld, lanceert een eigen kledingcollectie. T-shirts en truien met de rouwende kat worden verkocht ten voordele van een dierenasiel.

 

RIP Daddy

Anderhalve maand na het overlijden van haar baasje, is het aan kat Choupette om haar eigen modelijn te lanceren. Het gaat weliswaar om een capsulecollectie in ‘limited edition’: de witte kat eert haar heengegane Chanel-ontwerper met een reeks T-shirts, hoodies, gsmhoesjes en bekers. 

 

Op de collectie is een getekende afbeelding van de kat te zien, duidelijk in rouw met een zwarte sluier. Om er zeker geen twijfel over te laten bestaan dat het om Choupette gaat, is de kat ook getooid met de typische zwarte zonnebril van Karl Lagerfeld en een zwarte das. Lagerfeld vertoonde zich altijd in een zwart pak. Het geheel wordt afgemaakt met het opschrift RIP Daddy.

 

De opbrengst van de collectie, die te koop is via de website van de modieuze kat, gaat naar een dierenasiel in Californië. “Deze lijn is belangrijk, omdat er op deze manier iets terug gedaan kan worden voor dieren die wellicht minder fortuinlijk zijn dan Choupette. Zo hopen we geld in te zamelen voor een non-profitorganisatie die al 40 jaar lang niets anders doet dan dieren helpen”, zegt Ashley Tschudin, de influencer achter de succesvolle Instagramaccount van Choupette, volgens Het Laatste Nieuws.