Keert Pimkie al terug naar België?

Shutterstock.com

Het lijkt erop dat Pimkie terugkeert naar België, amper enkele maanden nadat de modeketen failliet werd verklaard. Dat zet veel kwaad bloed bij de ontslagen ex-werknemers, die nog steeds wachten op hun loon voor de maand maart.

 

Failliet

In het voorjaar viel het doek over Pimkie in België. De 24 resterende winkels werden gesloten en 136 mensen verloren hun baan. Het faillissement kwam erg onverwacht voor de werknemers. Tot overmaat van ramp werd hun loon voor de maand maart niet uitbetaald, waardoor ze zich moesten wenden tot het het fonds voor bedrijfssluitingen.

 

Intussen is een winkel van de keten in De Panne echter heropend, schrijft RTL Info. Binnenkort zouden ook de vestigingen van Luik en La Louvière weer de deuren openen. “Het lijkt erop dat ze hun netwerk geleidelijk aan weer aan het opbouwen zijn," zegt Frédéric Viseur, vakbondsecretaris van de CNE. Dat leidt uiteraard tot ongeloof en zelfs woede bij de ontslagen werknemers, die nog steeds wachten op de uitbetaling van hun laatste salaris

 

Andere vennootschap

Pimkie is onderdeel van de Franse familiale retailgroep Mulliez, het concern achter onder meer Auchan, Decathlon, Kiabi en Krëfel. Ten tijde van het faillissement beheerde Belsay NV de Belgische winkels via een franchiseovereenkomst.

 

De winkel in De Panne zou geopend zijn door Diramode, het Franse bedrijf dat juridisch eigenaar is van is van het merk "Pimkie". Ook die onderneming maakt deel uit van de Mulliez-groep: Frédéric Mulliez is er bestuurder.