Ken Fontijn benoemd tot country head Zalando Benelux | RetailDetail

Ken Fontijn benoemd tot country head Zalando Benelux

Ken Fontijn benoemd tot country head Zalando Benelux

Ken Fontijn is benoemd tot country head van Zalando Benelux. Hij vervangt Donna Darthuizen, die 'een nieuwe rol' binnen Zalando gaat innemen.

 

Ex van V&D

Fontijn trad afgelopen zomer aan als e-commercemanager van V&D, maar verloor na het faillissement van die keten zijn baan. Voor zijn komst naar V&D werkte hij ruim al zeven jaar bij Coolblue als business unit manager en product manager & buyer. Hij was voorheen tevens werkzaam bij Free Record Shop.

 

Fontijn was bij V&D verantwoordelijk voor de uitrol van de destijds nieuwe omnichannelstrategie van de keten. De retailketen zou na uitgebreid consumentenonderzoek de toekomst "mobile first" tegemoet gaan. Hij maakte er echter geen deel uit van het managementteam, hoewel zijn voorgangers dit wel deden. De kerndirectie van V&D bestond uit algemeen directeur John van der Ent, financieel directeur Jack Zantman, operationeel directeur Bart van den Nieuwenhof en commercieel directeur Lilian Vos.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top