Kering legt normen voor dierenwelzijn vast

Kering legt normen voor dierenwelzijn vast
Shutterstock.com

Het Franse luxeconcern Kering heeft een reeks richtlijnen gepubliceerd om de humane behandeling van dieren in zijn toeleveringsketens te garanderen.

 

Morele plicht

Met de normen voor dierenwelzijn hoopt Kering een positieve kentering in de mode-industrie en daarbuiten te stimuleren: "De verbetering van het welzijn van dieren zou een verplichting moeten zijn voor onze industrie. Kering wil de aandacht die er nu is voor een paar diersoorten in de toeleveringsketen van de modewereld uitbreiden naar alle dieren, inclusief vee", zegt Marie-Claire Daveu, duurzaamheidsmanager bij Kering.

 

De normen omvatten onder meer gedetailleerde eisen voor de behandeling van runderen, schapen en geiten gedurende hun hele leven, evenals richtlijnen voor slachterijen. De standaarden zijn meer dan drie jaar lang ontwikkeld met behulp van dierenwelzijnsexperts, boeren, wetenschappers en ngo's. Ze zijn gebaseerd op recent wetenschappelijke onderzoek, maar ook op wetgeving, vergelijkende standaarden, bestemanagementmethoden en richtlijnen uit verschillende sectoren.

 

"We hopen op een brede toepassing van de normen door samen te werken met onze leveranciers, onze partners in luxe- en mode-industrie en met de voedingssector om uiteindelijk te veranderen hoe we dieren en de natuur behandelen", klinkt het in Parijs.