Kiabi opent eerste Vlaamse winkel in Brugge

Kiabi opent in Brugge haar zesde Belgische winkel: het is de eerste winkel in Vlaanderen voor de Franse modeketen, die voor de gelegenheid haar baseline liet vertalen naar ‘Geluk staat je zo goed’.

 

Taalgrens over

Sinds de intrede van het merk in België twee jaar geleden, toen bij de opening van winkelcentrum Docks in Brussel, heeft de budgetmodeketen winkels geopend in Anderlecht, Brussel, Charleroi en Luik, maar nu opent Kiabi voor het eerst een winkel in Nederlands taalgebied. Die opent de deuren in de Steenstraat, de hoofdwinkelstraat van Brugge. Het pand van 1.550 m² telt twee verdiepingen. Countryleader Aalrik van Straten is trots om een winkel te openen “in Brugge: een stad die doet dromen, die internationaal gekend is en die met haar toeristen toch een venster op de wereld is. We kijken ernaar uit om de 120.000 Bruggelingen extra gezellige momenten van shopplezier aan te reiken.”

 

Ook in Brugge biedt de keten kleding voor het hele gezin, net zoals de omnichannelmogelijkheden van de formule: “We werken met het model van een hybride winkel die zich vormt naar het gedrag en de wensen van de klanten op lokaal niveau”, aldus Van Straaten. Zo kunnen shoppers op de digitale kiosken in de winkels hun e-reservatie volgen, de virtuele catalogus doorbladeren, een artikel online reserveren of de stock van een andere winkel raadplegen.

 

Kiabi realiseert met een netwerk van 501 winkels zo’n 1,9 miljard euro aan omzet, goed voor een groei van 4,6% in 2017. Het bedrijf stelt 10.000 mensen tewerk in 16 landen.