Kiabi opent grootste Belgische winkel in Westland Shopping Center | RetailDetail

Kiabi opent grootste Belgische winkel in Westland Shopping Center

Kiabi opent grootste Belgische winkel in Westland Shopping Center

De Franse kledingketen Kiabi opent zijn vijfde Belgische winkel in het Westland Shopping Center in Anderlecht. Het is meteen de grootste vestiging van de familieketen in ons land, met een oppervlakte van ruim 1.800 m².

 

E-reservaties en kinderspeelruimte

Op 17 februari opent Kiabi zijn vijfde Belgische winkel, anderhalf jaar na de intrede van de Noord-Franse discountmodeketen. De nieuwe winkel bevindt zich op de eerste verdieping van het Westland Shopping Center. Het is de derde vestiging in de regio Brussel, na openingen in de winkelcentra Docks Bruxsel en The Mint. Kiabi richt zich tot het hele gezin en doet dat in Westland Shopping Center met een belevingsconcept op 1.800 m². Shoppers vinden er onder meer een speelruimte voor kinderen, opladers voor de smartphone dichtbij de paskamers en een virtuele catalogus om te doorbladeren. 

 

“We werken met hybride winkelformules die zich vormen naar het gedrag en de wensen van de klanten op lokaal niveau. Dit concept is een gewoonte geworden voor onze klanten, die kiezen voor thuislevering als een artikel niet in de winkel beschikbaar is”, zegt country manager Aalrik Van Straten. Daarom is het in alle Belgische winkels van Kiabi ook mogelijk e-reservaties te volgen, artikelen online te reserveren of de stock van een andere winkel te raadplegen.

 

200 medewerkers in België

Voor Kiabi Westland heeft de formule veertig nieuwe mensen aangeworven. De selectie vond plaats begin januari via speedjobdating, een dynamische manier van rekruteren waarbij de kandidaten zeven minuten krijgen om hun potentiële werkgever te overtuigen van hun kwaliteiten en persoonlijkheid. Met de opening van deze vijfde winkel in België groeit het aantal medewerkers tot 200.

 

De keten werd in 1978 opgericht in Noord-Frankrijk en staat voor mode in alle maten en voor alle generaties, met kleding voor zowel baby’s en kinderen als (zwangere) vrouwen en mannen. De Franse marktleider stelt 10.000 mensen tewerk in vijftien landen en heeft een netwerk van 493 winkels, waarvan 151 buiten Frankrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top