Kimono’s stuwen verkoop New Look

Kimono’s stuwen verkoop New Look

New Look heeft zijn omzet in het jongste kwartaal met 8,1% zien aandikken tot 392,5 miljoen pond of omgerekend 489,5 miljoen euro. Vooral de kimono’s deden het goed: de Britse modeketen verkocht er 40.000 per week van.

Vergelijkbare verkoop neemt 8,9% toe

New Look heeft een gebroken boekjaar: het bedrijf sluit zijn rekeningen eind maart af. De nieuwe cijfers slaan dus op het eerste kwartaal van het boekjaar 2015, dat over de dertien weken tot 28 juni liep. De globale inkomsten van de modeketen stegen in die periode met 8,1%.

 

Wordt alleen gekeken naar de omzet in de winkels die meer dan een jaar geopend zijn, dan nam de verkoop met 8,9% toe. De onlineverkoop lag zelfs 39% boven het peil van dezelfde periode van 2013. Ter vergelijking: in dezelfde periode van 2013 bedroeg de toename van de globale omzet maar 2,2%.

 

De voorbije maanden maakte de keten haar aanbod ook iets breder. De prijs voor tops zat aanvankelijk in de prijsrange 14,99 pond tot 22,99 pond (19 tot 29 euro), nu variëren de prijzen van 12,90 euro tot 60 pond (16 tot 75 euro).

 

De gestegen verkopen zorgden er alvast voor dat New Look zijn operationeel resultaat in het eerste kwartaal met 38% kon optillen tot 44 miljoen pond of omgerekend 55 miljoen euro. 

 

Rusland staat 'on hold'

New Look ging van start in 1969. De keten telt  wereldwijd 1.160 winkels, pnline wordt geleverd in meer dan 120 landen. Het bedrijf is in handen van oprichter Tom Singh en de investeringsfondsen Apax and Permira. Zij willen het eerst verder op de rails hebben vooraleer aan een beursgang, waar eerder al sprake van was, wordt gewerkt.

 

De volgende maanden staan onder meer een verdere introductie in China – waar New Look nu tien winkels heeft en tegen volgend jaar naar twintig vestigingen gaat -, Polen en Duitsland op het programma. Een geplande  expansie naar Rusland is daartegen 'on hold’ gezet door de spanningen rond Oekraïne.

 

In Frankrijk staat dan weer de verkoop van de verlieslatende dochterketen Mim op de werklijst. New Look ontving er een indicatief bod voor.

Tags: