Kindermode Fred & Ginger naar buitenland met wholesale | RetailDetail

Kindermodemerk Fred & Ginger zet eerste buitenlandse stappen

Kindermodemerk Fred & Ginger zet eerste buitenlandse stappen
Foto: Fred & Ginger

Fred & Ginger, het Belgische kinderkledingmerk van FNG Groep, gaat nu ook het buitenland veroveren. De nieuwe herfst-wintercollectie wordt voor het eerst ook aan groothandelspartners aangeboden.

 

Stijgende vraag vanuit het buitenland

Er is stijgende vraag naar Fred & Ginger vanuit het buitenland, zegt de FNG Groep. Het merk waarmee het voor de modeholding allemaal begon, breidt daarom uit naar de groothandel - en zo ook naar de internationale markt. Tot nu toe was het kindermerk enkel beschikbaar in de eigen winkels in België, maar vanaf de herfst-wintercollectie 2018 komt daar dus verandering in.

 

Fred & Ginger werd opgericht in 2005 en betekende het startpunt voor FNG, vandaag een sterk groeiende Benelux-modegroep met activiteiten in heel Europa. Het label is er voor kinderen van 2-14 jaar en wordt nog steeds ontworpen door een team van Belgische designers. Met de groothandelslancering gaat ook een nieuwe exclusieve lijn met pyjama’s en een tassencollectie gepaard. 

 

Als lid van de Fair Wear Foundation worden op de productielocaties van Fred & Ginger regelmatig controles uitgevoerd om de arbeidsomstandigheden in de ateliers te checken. Fair Wear Foundation is een onafhankelijke organisatie die textielfabrikanten ondersteunt bij het verbeteren van de productieomstandigheden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.