Kindermode Fred & Ginger naar buitenland met wholesale | RetailDetail

Kindermodemerk Fred & Ginger zet eerste buitenlandse stappen

Kindermodemerk Fred & Ginger zet eerste buitenlandse stappen
Foto: Fred & Ginger

Fred & Ginger, het Belgische kinderkledingmerk van FNG Groep, gaat nu ook het buitenland veroveren. De nieuwe herfst-wintercollectie wordt voor het eerst ook aan groothandelspartners aangeboden.

 

Stijgende vraag vanuit het buitenland

Er is stijgende vraag naar Fred & Ginger vanuit het buitenland, zegt de FNG Groep. Het merk waarmee het voor de modeholding allemaal begon, breidt daarom uit naar de groothandel - en zo ook naar de internationale markt. Tot nu toe was het kindermerk enkel beschikbaar in de eigen winkels in België, maar vanaf de herfst-wintercollectie 2018 komt daar dus verandering in.

 

Fred & Ginger werd opgericht in 2005 en betekende het startpunt voor FNG, vandaag een sterk groeiende Benelux-modegroep met activiteiten in heel Europa. Het label is er voor kinderen van 2-14 jaar en wordt nog steeds ontworpen door een team van Belgische designers. Met de groothandelslancering gaat ook een nieuwe exclusieve lijn met pyjama’s en een tassencollectie gepaard. 

 

Als lid van de Fair Wear Foundation worden op de productielocaties van Fred & Ginger regelmatig controles uitgevoerd om de arbeidsomstandigheden in de ateliers te checken. Fair Wear Foundation is een onafhankelijke organisatie die textielfabrikanten ondersteunt bij het verbeteren van de productieomstandigheden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top