Kipling-moeder opent nieuw kantoor in Antwerpen

Kipling moeder opent nieuw kantoor in Antwerpen
Shutterstock.com

VF Corporation, het moederbedrijf achter merken als Kipling, Vans en Lee, verhuist een deel van zijn Belgische activiteiten van Bornem naar een nieuw kantoor met showrooms in The Link in Antwerpen, nabij het station van Berchem.

 

Duurzaam kantoor

De Belgische activiteiten van de merken Kipling, Eastpak, Lee en Wrangler verhuizen naar een nieuw, duurzaam kantoor in The Link in Berchem. Ook de showrooms maken de verhuis. 300 medewerkers van de betrokken merken zullen overstappen naar het nieuwe gebouw. De centrale diensten en magazijnen blijven in Bornem en Sint-Niklaas

 

Met de verhuis wil VF Corporation de merken beter bereikbaar maken en hen voorzien van topfaciliteiten. De centrale ligging is makkelijk bereikbaar voor partners, klanten en medewerkers. The Link ligt naast een internationale treinverbinding en dicht bij de luchthavens van Brussel en Antwerpen.

 

“Een prioriteit in onze nieuwe strategie is om onze merken zo goed mogelijk te ondersteunen om hun groeidoelen te halen. Dat doen we door hen op plaatsen te zetten waar onze klanten makkelijk naar toe kunnen. De reputatie van Antwerpen als Belgische modehoofdstad zal ons ook helpen om nieuwe talenten voor onze merken aan te werven. Met 50 jaar aanwezigheid in België is deze verhuis een mijlpaal voor VF én onze verdere groei in Europa”, aldus MartinoScabbia Guerrini, Group President, VF, Europe, Middle East, Africa.

 

Voor Kipling heeft de verhuis een speciale betekenis, want het merk heeft heeft zijn wortels in Antwerpen. “Na 32 jaar keren wij terug naar onze geboorteplaats, want in het hart van Antwerpen zijn wij in 1987 begonnen met het maken van de iconische gerimpelde nylontassen. Inmiddels zijn de bekende tassen en accessoires van Kipling wereldwijd verkrijgbaar in 436 winkels in 80 landen”, zegt Els De Kort, Digital Marketing Manager.

 

VF Corporation  groepeert lifestylemerken zoals Vans, The North Face, Timberland, Wrangler en Lee. Het bedrijf werd opgericht in 1899. In België is het al meer dan vijftig jaar actief en telt het meer dan 900 medewerkers. Er zijn in ons land niet alleen kantoren in Bornem en Antwerpen, maar ook twee distributiecentra in Sint-Niklaas en 13 retaillocaties.