Kledingsector hoopt op sterke zomersolden

Kledingsector hoopt op sterke zomersolden
Shutterstock

Vandaag starten de zomersolden met meteen kortingen van -30 tot -50%. Door het mindere weer van de voorbije maanden vertraagde de verkoop van typische zomerartikelen.

 

Minder goed weer

De modewinkels hopen dat sterke solden de tegenvallende verkoop van de voorbije maanden enigszins kunnen compenseren. Uit cijfers van belangenorganisaties Comeos, Mode Unie en het NSZ blijkt dat de verkoop van kleding vanaf eind april vertraagde.

 

Comeos, dat de grote kledingketens vertegenwoordigt, spreekt van een daling van 3,8% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Ook bij de zelfstandige winkeliers lag de verkoop lager: Mode Unie noteerde een daling van 4,7% en het NSZ heeft het over een daling van 2%.

 

Stevige kortingen

De belangrijkste oorzaak van de wat mindere verkoop blijft het weer. Door het relatief slechte weer in mei bleven typische zomerartikelen zoals zwemkledij en shorts in de schappen liggen.

 

De sector rekent nu op sterke solden om dat goed te maken en biedt meteen stevige kortingen aan van -30 tot -50%. De duidelijke weersverbetering van de laatste week kan daarbij natuurlijk helpen. Maar aangezien de solden dit jaar op een maandag starten, is de kans op een mindere start wel wat groter.