Knokke heeft eerste juwelenautomaat in België

Billion Avenue (Facebook)

In Knokke-Heist kan je voortaan juwelen kopen aan een automaat. Het Antwerpse bedrijf Billion Avenue installeerde zopas een eerste juwelenautomaat in de kustgemeente. Als het idee aanslaat, wordt het concept uitgebreid naar de grote steden in ons land.

 

Coronaproof

Aanvankelijk kreeg zaakvoerster Julie Deaulmerie de vraag om haar sierraden aan de man te brengen in Knokke, via een pop-up die Belgische merken promoot. Maar Billion Avenue is vooral online actief en bijgevolg stelde zich een personeelsprobleem. Bovendien maakte de coronacrisis het er niet makkelijker op, waarna Deaulmerie afzag van het aanbod.

 

Toch sprak het idee van een pop-up aan de kust haar wel aan, en zo kwam het uiteindelijk toch nog tot een samenwerking met The Guest Store. Voor die pop-upwinkel staat sinds kort immers een heuse juwelenautomaat, wellicht de eerste in ons land. “Volledig coronaproof en ideaal voor wie last minute nog een leuk cadeautje zoekt in plaats van de fles wijn uit de nachtwinkel”, zegt Deaulmerie in Het Laatste Nieuws.

 

Geen dure juwelen

Voor een goed begrip: de automaat bevat uitsluitend ‘goedkope’ juwelen. De prijzen van de sierraden liggen tussen de 17 en 25 euro. “Het is voor ons ook afwachten of het concept zal aanslaan, maar de eerste twee dagen waren alleszins veelbelovend. Enkele artikelen waren zelfs volledig uitverkocht”.

 

Het is de bedoeling dat de automaat in Knokke blijft staan tot het einde van de zomervakantie. Als het concept een succes wordt, komen er wellicht ook automaten in verschillende grootsteden.