La Redoute kiest voor fysieke winkels in België

La Redoute kiest voor fysieke winkels in België
Shutterstock

De Franse online retailer La Redoute gaat binnenkort fysieke winkels openen in België. Het bedrijf heeft momenteel al 11 winkels in Frankrijk en wil dat concept nu ook uitbreiden naar andere landen.

Zwitserland en België

Niet enkel België mag binnenkort winkels verwachten, La Redoute denkt ook aan Zwitserland. In België mikt La Redoute op grote steden zoals Brussel of Antwerpen, dat zegt Sandrine Guichard, directeur Maison & Décoration, Retail en B2B bij La Redoute in een interview met Gondola.

 

La Redoute ging 90 jaar geleden van start met de bekende catalogus en maakte in 1998 de stap naar de online wereld. Sindsdien is het uitgegroeid tot een belangrijke e-commercespeler in Frankrijk en ook in België is La Redoute nog steeds een bekende naam. Momenteel haalt La Redoute meer dan 90 procent van zijn omzet uit online verkoop. In 2015 werd in Frankrijk de eerste winkel geopend en sindsdien kwamen er daar nog eens tien bij.

 

Vorige zomer kwam La Redoute voor het grootste deel in handen van Galeries Lafayette. Toen werd al de ambitie uitgesproken om internationaal verder uit te breiden. Het doel daarbij is om tegen 2021 een omzet van meer dan 1 miljard euro te halen.