La Redoute kiest voor fysieke winkels in België | RetailDetail

La Redoute kiest voor fysieke winkels in België

La Redoute kiest voor fysieke winkels in België
Shutterstock

De Franse online retailer La Redoute gaat binnenkort fysieke winkels openen in België. Het bedrijf heeft momenteel al 11 winkels in Frankrijk en wil dat concept nu ook uitbreiden naar andere landen.

Zwitserland en België

Niet enkel België mag binnenkort winkels verwachten, La Redoute denkt ook aan Zwitserland. In België mikt La Redoute op grote steden zoals Brussel of Antwerpen, dat zegt Sandrine Guichard, directeur Maison & Décoration, Retail en B2B bij La Redoute in een interview met Gondola.

 

La Redoute ging 90 jaar geleden van start met de bekende catalogus en maakte in 1998 de stap naar de online wereld. Sindsdien is het uitgegroeid tot een belangrijke e-commercespeler in Frankrijk en ook in België is La Redoute nog steeds een bekende naam. Momenteel haalt La Redoute meer dan 90 procent van zijn omzet uit online verkoop. In 2015 werd in Frankrijk de eerste winkel geopend en sindsdien kwamen er daar nog eens tien bij.

 

Vorige zomer kwam La Redoute voor het grootste deel in handen van Galeries Lafayette. Toen werd al de ambitie uitgesproken om internationaal verder uit te breiden. Het doel daarbij is om tegen 2021 een omzet van meer dan 1 miljard euro te halen.  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.